середа, 14 листопада 2012 13:45

До кінця року в Україні закриють усі аптечні кіоски

До кінця року в Україні закриють усі аптечні кіоски
Фото: obozrevatel.com

29 грудня цього року в Україні мають припинити роботу усі аптечні кіоски, повідомила 13 листопада під час прес-конференції у Львові перший заступник Державної служби з лікарських засобів Інна Демченко.

"Ще рік тому були внесені зміни до законодавства України. Аптечний кіоск – це місце, де не створені умови для зберігання ліків. Там навіть не працює фахівець із медичною освітою. У кіосках не мають права продавати ліки за рецептами. В таких закладах і реалізовують найбільше фальсифікованих ліків. Такої форми аптечного закладу немає вже на сьогодні в жодній із країн, навіть в Росії і в Білорусі",  - каже Інна Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На складі у Львові п'ять років підробляли ліки

Для аптечних кіосків, які розташовані в сільській місцевості, буде змінено вимоги щодо торгової площі і приділено увагу кваліфікації працівників. Якщо досі кіоск міг розташовуватися на восьми метрах, то тепер, згідно з наказом МОЗ № 723, він повинен займати площу не менш ніж 21 квадратний метр, мати комунікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ хочуть скоротити кількість аптек до мінімуму

Працівники Держслужби з лікарських засобів кажуть, що незабаром Держслужба ініціюватиме зміни в Законодавстві для того, щоб штрафувати лікарів, які комерційно співпрацюють з аптеками. Згідно з майбутніми нормами, лікар не матиме права спрямовувати пацієнта в конкретну аптеку. За порушення норми, лікар буде змушений заплатити штраф у розмірі 15 тис. грн.

 

Зараз ви читаєте новину «До кінця року в Україні закриють усі аптечні кіоски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути