пʼятниця, 11 листопада 2011 12:38

В аптеках Іспанії неможливо купити ліки

В аптеках Іспанії неможливо купити ліки

На пляжах Іспанії жінки засмагають топлес. Кореспондент журналу "Країна" Анна Усік розповіла, що її вразило в цій країні.

"До Іспанії літала тричі. Була в Барселоні, Мадриді, Ллорет- де-Марі. Найдешевші тури в середині червня й на початку вересня. Путівка з перельотом, проживанням у 4-зірковому готелі та дворазовим харчуванням у середньому обходилася в 3,5 тисячі гривень. Вулиці тут вузькі. Бачила, як сваряться дві сусідки. Їхні вікна одне навпроти одного, на відстані витягнутої руки. Раптом одна жбурляє у відчинене вікно другій відро гнилих помідорів. Та у відповідь хлюпає водою. Але запізно – перша встигає зачинити вікно. Жінки часто ходять розпатлані, можуть одягти майку з плямою або діркою. Прибиральниця готелю кілька днів підряд приходила на роботу в джинсах без ґудзика й короткому топі, що збігся після прання. Літні жінки сивину зазвичай не зафарбовують. Роблять короткі стильні завивки", - розказала журналістка.

У метро Мадрида й Барселони замість переходів між станціями — ліфти.

"Людей у громадському транспорті мало. Пересуваються пішки, на велосипедах і авто, часто викликають таксі. Для місцевих воно вдвічі дешевше, ніж для туристів. Мінімальне замовлення – 5 євро. В електричках є перший і другий клас. Якщо купив квитки в другий, а сів у першому, не оштрафують. Контролер просто попросить перейти. Піднялася температура. Хлопець півміста оббігав у пошуках аспірину. В аптеках неможливо купити ліків. Там продають креми, бинти, вату й мило. Медикаменти безкоштовно виписують у клініках. У кожного є медична страховка й сімейний лікар. Усі громадські вбиральні безкоштовні. У них можна перевдягнутися, прийняти душ. Їх багато, тому ніколи немає черги", - зазначила Анна Усік.

Прочитати про конкурс сідниць у Іспанії та інші особливості сервісу детальніше можна у журналі "Країна" № 43 (96) за 11 листопада 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «В аптеках Іспанії неможливо купити ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути