вівторок, 25 жовтня 2011 11:45

У Каталонії туристи їздять по 60 кілометрів на велосипеді щодня

Тиждень тому група українських велосипедистів повернулася з Іспанії. Щодня туристи проходили по 60-80 км.

"Наш маршрут почався із монастиря у місті Нурії – гірській долині, де немає жодної автомобільної дороги. Лише вузькі круті стежки. За десять днів мандрівки ми каталися горами Піренеями, які є кордоном між Іспанією та Францією. Купались в Середземному морі, у водоспаді відьом, де збиралася уся іспанська нечисть в давні часи. Відвідали готичні й романські собори, будинок, де жив Сальвадор Далі, церкву, де його хрестили. Піднеслись у кратер вулкану, де збудована середньовічна церква. Катались по вулканічному піску" - розповідає організатор туру Марія Завірюхіна. Вона керує київським клубом "Велотур", 6 років возить туристів за кордон і по Україні.

У Іспанії група пробула 10 днів. Поїздка обійшлася у більше, як тисячу євро.

"Така мандрівка коштує 780 євро. У вартість входить оренда яхти, проживання в гарних готелях, екскурсії, супровід інструктора, спортивне страхування, повністю вся організація подорожі. Не входить харчування, культурна програма і переліт. В обидві сторони літаком - приблизно 200 євро."

В Іспанію найкраще їхати у жовтні, травні. Тоді температура повітря не підноситься вище 30 градусів, і не опускається нижче 10. Немає дощу, вітру. Температура води в Середземному морі -+22. У цю пору також менше туристів.

"Три головні речі, які треба брати з собою - велосипед, фотоапарат з флешкою та плавки. Раджу перед мандрівкою підготуватися фізично. Ми, буває, проїжджаємо на день по 80 кілометрів по грунтових дорогах. У Піренеях на маршруті є підйоми по 7 кілометрів. В Індії були підйоми і по 30. Своїм клієнтам раджу перед тим спробувати покататись по горах в Україні."

Велосипед має бути гірським середнього класу. Коштує такий від 4 тисяч гривень. Треба пройти техогляд перед поїздкою.

Кожен регіон Іспанії має свої особливості. Марія організовує поїздку так, щоб туристи бачили справжнє тамтешнє життя. Маршрут прокладаю по не попсовим місцям, куди звичайні туристи не доїжджають. Але  разом з тим, ми, як і всі туристи, їмо паелью і дивимось, як танцюють фламенко.

Зараз ви читаєте новину «У Каталонії туристи їздять по 60 кілометрів на велосипеді щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути