Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2012 06:44

Діти після дитячого садка вдвічі більше схильні до повноти ніж "домашні"

Діти після дитячого садка вдвічі більше схильні до повноти ніж "домашні"
ФОТО: hvilya.com

Канадські дослідники стверджують, що діти, які відвідували дитячий садок, схильні до повноти на п'ятдесят відсотків більше у порівнянні зі своїми однолітками, які виховувалися дома батьками.

В рамках дослідження команда фахівців з Монреальського університету проаналізувала дані про 1649 сім'ї з дітьми, які були народжені в 1997-1998-м роках у Квебеку. Всі діти були розділені на групи залежно від того, хто займався їх вихованням: батьки, інші члени сім'ї, няня або вихователі дитячого саду. Протягом наступних шести років дослідники вимірювали дитячі вагу та ріст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені створили шоколад, який дарує молодість

"Ми з'ясували, що у дітей, які з півтора до чотирьох років відвідували дитячий садок, ризик розвитку ожиріння у віці до десяти років на п'ятдесят відсотків вище в порівнянні з тими, хто виховувався своїми батьками вдому", - відзначає автор дослідження доктор Марі-Клод Жоффруа.

Причому вона акцентує увагу на тому, що подібна різниця не пояснюється найбільш імовірними факторами ризику, наприклад, соціально-економічним статусом батьків, грудним вигодовуванням, індексом маси тіла матері або її зайнятістю.

Зараз ви читаєте новину «Діти після дитячого садка вдвічі більше схильні до повноти ніж "домашні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути