четвер, 22 листопада 2012 04:30

Лікарі створили штучну шкіру з металу та пластику

Лікарі створили штучну шкіру з металу та пластику
ФОТО: svit24.net

Для пацієнтів опікових відділень з'явилися гарні новини від американських біотехнологів. З металу та пластику ними був створений ефективний синтетичний замінник людської шкіри, здатний відновлюватися після ушкоджень.

Цілком імовірно, що комбустиологам в майбутньому більше не потрібні будуть донори, адже вчені з університету в Стенфорді створили синтетичну шкіру з колосальною здатністю до самозаживленння. Причому для цього не потрібні пластир і бинти. Більш того, на синтетичній шкірі не залишається шрамів і слідів після ушкоджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотоомолодження повертає шкірі пружність

Синтетична шкіра здатна регенерувати при певних умовах, наприклад, кімнатній температурі, причому в багато разів швидше, ніж звичайна шкіра. Це пояснюється її складом: полімером, що включає в себе водневі зв'язки довгих ланцюжків молекул, а також дрібні частки нікелю.

Що цікаво, ноу-хау здатне до сенсорних відчуттів, незважаючи на те, що складається з металу та пластику. Інакше кажучи, штучна шкіра реагує на дотик точно так само, як і справжня.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі створили штучну шкіру з металу та пластику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути