четвер, 22 вересня 2011 17:14

П'явки допомогли відновити відкушену частину обличчя жінки

П'явки допомогли відновити відкушену частину обличчя жінки

У лікарні Сконе міста Мальме на півдні Швеції провели незвичайну операцію, передає FOX News. Хірурги зуміли повернути на місце відірвані фрагменти обличчя жінки. Ім'я пацієнтки не називається, але відомо, що на неї напав власний собака. Домашній улюбленець не просто порвав їй обличчя, але й відкусив його частину.

Страшна рана тягнулася від верхньої губи до ока. Коли потерпілу поспішно доставили до лікарні, виявилось, що її родичам вдалося зберегти відірвану шкіру й навіть поклали її на лід.

"Найважливішим було відновити кровообіг у відірваній частині. Нам це вдалося зробити протягом години за допомогою 358 п'явок. Наших власних запасів п'явок не вистачило, довелося привозити з Великобританії", - розповідає хірург Стіна Классон.

Під час складної операції, яка тривала 15 годин, хірурги відновили жінці губу, ніс і фрагменти щоки. За оцінками лікарів, операція пройшла успішно. Їм вдалося зберегти ніс повністю, і тепер пацієнтка зможе дихати, їсти й говорити. Однак у майбутньому жінці потрібно буде пройти ще й пластичну операцію.

Зараз ви читаєте новину «П'явки допомогли відновити відкушену частину обличчя жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути