Ексклюзиви
пʼятниця, 18 травня 2012 14:39

Дієтологи України вчитимуть українців правильно їсти

Дієтологи України вчитимуть українців  правильно їсти
Українці споживають забагато солі та алкоголю. Фото: lifetips.org.ua

Сьогодні дві третини інформації про споживання продуктів і дієти — це плітки. Про це повідомив президент новоствореної Асоціації дієтологів України з осередками в областях. Її завданням стало - розробляти і поширювати національні рекомендації про харчування.

"В інших країнах такі асоціації існують давно, - розповідає президент Асоціації дієтологів, головний позаштатний дієтолог Міністерства охорони здоров'я Олег Швець. - Будемо рекомендувати щодо калорійності їжі, як зберегти здорову масу тіла, які продукти є шкідливі і викликають захворювання, які корисні, що їсти вагітним і людям похилого віку, як набувати здорових звичок. "

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весною корисно їсти листя підсніжників

Нездорове харчування призводить до атеросклерозу, цукрового діабету, злоякісних утворень, що складають 86% смертності населення. Через неправильне харчування хвороби "молодіють", кажуть спеціалісти. Інсульти трапляються у віці 14-15 років.

"Ситуація з ожирінням в Україні така ж, як у Європі. 50% населення страждають від надмірної ваги. Якщо для мешканця міста достатньо у день споживати 2000-2500 кілокалорій, то ми споживаємо приблизно 2800."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтологи порадили, як зберегти фігуру під час новорічних свят

"Здорова тарілка" має містити 3/4 рослинної їжі, 1/4 — білок. Найпопулярніші продукти, які споживають українці — це картопля, буряк, хліб, алкоголь.

"Якщо поділити усі продукти за корисністю за принципом світлофора, то картопля відноситься до жовтого кольору, буряк - зеленого, алкоголь - до червоного, - каже Швець. - А от із хлібом в Україні проблема. Майже немає хліба із нерафінованого борошна. Також у ньому забагато солі. У добу людина має споживати до 6 грамів солі. У віці за 50 років і хворі мають споживати не більше 4-ох. Однак якщо їсти український хліб три рази на добу, людина лише з ним споживає 10 грамів солі".

Зараз ви читаєте новину «Дієтологи України вчитимуть українців правильно їсти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути