субота, 31 грудня 2011 09:00

Дерев'яне авто та перетягування вантажівок зубами – "подвиги" українців 2011 року

Дерев'яне авто та перетягування вантажівок зубами – "подвиги" українців 2011 року

Протягом минулого року вчинки, варті уваги, робили не лише політики та чиновники. Українці без гучних прізвищ і талановитих піарників ставали рекордсменами й міжнародними переможцями.

Так, одразу обидва чоловіки, чернівчанин і закарпатець, створили дерев'яну та залізну автівки.

Дубовий "опель" 1981-го року випуску. Василь Лазаренко з дуба зробив автомобіль. За основу взяв "опель" 1981-го року, повністю зрізав верх, лишив тільки моторний відсік і платформу. Кузов обшив деревом, а деталі з'єднував за домогою клею і шурупів.

Залізне авто за 100 $. Петро Зейкан зі своїми синами викував автомобіль із заліза. "Начинку" до машини складали з різних автомобілів. Викували навіть бак для пального. Автівка з заліза їздить на 95-му бензині. Планують свій витвір перефарбувати та продати за 100 тисяч доларів.

"Шуба" зі штучного хутра для автівки. Киянин теж виділився своїм автомобілем, "одягнувши" його в хутро. За словами дизайнера Юрія Цегли, автівка була стара й перефарбовувати її не було сенсу. Тому покрив авто штучним хутром, яке лишилося після ремонту в квартирі. Зараз навіть міліціонери жартують, запитують: "Зимова версія?"

Картоплина на 1,5 кілограми. Жінкою, що заслуговує на популярність, цього року стала 62-річна Валентина Якубчик, яка зуміла на власному городі виростити майже 1,5-кілограмову картоплину.  Вона щороку викопує біля 5 тонн врожаю, який продає односельцям на насіння. Вирощує сорти Адрета, Беллароза та Повінь.

Еко-ляльки з пластикових пляшок. Вінничанка ж стала першою в світі, хто винайшов унікальну технологію обробки вогнем використаної тари. З пластикових пляшок Леся Самоцька майструє ляльки. Аксесуари та дрібні частинки (волосся, вії, прикраси та окуляри) також виготовляє з пластику.

"Забіг" з 41-тонним спецавто за спиною. Богатир з Івано-Франківщини цього року встановив ще один рекорд. Назар Павлів протягнув 41-тонне спецавто з вантажем на 8, 67 метрів за 49, 56 секунд. До цього він також протягнув 45-тонний "карпатський трамвайчик" та штовхав ядро на Говерлі.

Жонглювання гирями з закритими очима. Ще один богатир з Івано-Франківщини не просто піднімає важкі гирі – він ними жонглює. Так, за 24 секунди Богдан Гальцак зробив 17 подвійних кидків 32-кілограмової гирі. При цьому під час встановлення рекорду в спортсмена були зав'язані очі.

Хлопчик-богатир з надміцними зубами. Не відстає від дорослих силачів 10-річний Пантелей Бахматов, якого визнали найсильнішим хлопчиком України. Пантелей протягнув машину з 4 людьми вагою 1596 кг на 26 метрів. Хлопчик гне підкови, монети, гвіздки. Підіймає гирі мізинцями та зубами.

Японські пейзажі на дерев'яних олівцях. Студентка з Києва жонглює не гирями, а фарбами. Вона вражає своїм умінням малювати цілі сюжети на простих дерев'яних олівцях. Євгенія Перуцька інколи малює абстракцію, але полюбляє стилізувати свої вироби під японську гравюру.

Лікар-лабрадор для дітей з відхиленнями. Ще однією жінкою, яка заслуговує на увагу українців стала волонтерка Оксана Поліщук, яка працює зі своїм псом у рівненському реабілітаційному центрі для дітей з особливими потребами. У закладі малюки під керівництвом Оксани роблять фізичні вправи з великим чорним лабрадором. Після вправ дітки лягають головами на пса та слухають його серцебиття.

Зараз ви читаєте новину «Дерев'яне авто та перетягування вантажівок зубами – "подвиги" українців 2011 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути