понеділок, 25 лютого 2013 18:46

"Чивокуня, гоу евей!" - до Адміністрації президента принесли насоси для Януковича
14

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

О 13.55 восьмеро активісток Коаліції учасників Помаранчевої революції стоять на початку столичної вулиці Банкової — на ній розташована Адміністрація президента. За дівчатами спостерігають троє чоловіків у цивільному, що стоять на протилежному боці вулиці. Один з них тримає рацію.

Біля активісток - зо два десятки учасників опозиційного мітингу, що зранку пройшов у Києві, та приблизно стільки ж журналістів та фотографів. За кілька хвилин має розпочатися акція, присвячена третій річниці інавгурації президента Віктора Януковича.

- Таня, ты квашеную капусту принесла? - кричить хтось з журналістів активістці КУПРу Тетяні Ліходеєвій. 28 січня вона закидала капустою лідера ЛДПР Володимира Жириновського.

- Не сьогодні! - сміється дівчина. В руках тримає автомобільний насос. - Янукович третій рік "надуває" людей, розказуючи про покращення. Тому ми принесли насоси — вони йому знадобляться, щоб "надувати" людей і в наступному році.

Активістки розгортають плакати та транспаранти з написом "Чивокуня - насоси на четвертий рік". ("Чивокуня" - слово "Янукович" прочитане у зворотньому напрямку). Йдуть колоною до Адміністрації. На грудях в однієї з них причеплений значок — півник з обличчям людини, що нагадує президента Януковича.

- Чивокуня, гоу евей, гоу евей! - скандують. ("go away" - "йди геть" англійською — ред.)

Вхід до Адміністрації відгороджений залізними парканами, за ними стоять кілька десятків правоохоронців. Ще близько сотні міліціонерів сидять в двох автобусах, що припарковані біля прохідної держустанов. За паркан не пускають, причин не пояснюють.

- Пустіть нас! Ми його привітаємо! Ми принесли йому насоси і хочемо передати їх з рук в руки! Чивокуня, гоу евей!- кричить Ліходеєва. Намагається перелізти через паркан. Міліціонери утримують її за руки.

- Заспокойтесь, будь ласка, - кривиться за огорожею полковник міліції в хутряній шапці з національним гербом. - Я вас не розумію.

- Эти возгласы означают "Янукович, пошел вон"! - розтлумачує йому хтось.

З автобусів вибігають близько п'ятидесяти міліціонерів. Під руки тягнуть дівчат до автозаку, що саме під'їхав. На запитання про причини затримання відмовчуються. Разом з активістками заштовхують до автозаку чотирьох чоловіків.

- Я - журналіст! - кричить один з них. В руці тримає цифровий фотоапарат, на який фільмував акцію. - За що мене затримали?

- Ничего, покатаешься, - "заспокоює" його один з міліціонерів. Запихує чоловіка до автозаку, зачиняє двері. Автозак від'їжджає, міліціонери повертаються до автобусів.

- Я зараз у Печерському райвідділку міліції, разом з іншими затриманими. Мене "упакували" прямо на вулиці, хоч я і не брав участі в акції. За що не пояснили, мабуть, на всяк випадок, - говорить телефоном лідер КУПРу Сергій Мельниченко. - Поки не сказали, в чому нас звинувачують, але, скоріше за все, це буде стаття за порушення правил проведення мирних зібрань. Хоч заявку про проведення акції ми подали завчасно.

Зараз ви читаєте новину «"Чивокуня, гоу евей!" - до Адміністрації президента принесли насоси для Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути