середа, 13 липня 2016 16:58

Бузину вбили мінімум двоє, це не може бути Медведько - адвокат

Бузину вбили мінімум двоє, це не може бути Медведько - адвокат

Адвокат підозрюваних у вбивстві Олеся Бузини Андрій Федур впевнений, що журналіста вбивав не один кілер. Тому це не може бути Андрій Медведько, якому висунули відповідну підозру.

Про це Федур заявив на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я знайшов безперечні докази, що Олеся Бузину вбивав не один кілер, а як мінімум стріляли двоє. І стріляли з різних видів вогнепальної зброї. І якщо це так, то це точно не Медведько і Поліщук, тому що за фабулою підозри, яку висунуто їм, стріляв один Медведько", - заявив адвокат.

Федур зазначив, що прокуратура вже понад рік не хоче задовольняти клопотання сторони захисту і шукати ще 2 кулі на місці вбивства.

"Тому що з 5 куль у них є 3. Але й ці 3 кулі, які є в розпорядженні слідства, якщо їх там зараз не підмінили, також були випущені з різних видів зброї. І я знайшов цьому безперечні докази", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрювані у вбивстві Бузини розповіли, як у них силоміць брали аналізи ДНК

Адвокат переконаний, що примусовий відбір біологічного матеріалу, який був ініційований у вівторок прокуратурою і супроводжувався, за твердженням сторони захисту і підозрюваних, насильницькими діями, не мав ніякого сенсу. Оскільки зразки біологічного матеріалу Медведька і Дениса Поліщука давно є в розпорядженні слідства.

Федур також впевнений, що розслідування вбивства Бузини не проводиться вже тривалий час.

"Не проводиться з того часу, коли в прокуратурі міста Києва зрозуміли, що Андрій Медведько і Денис Поліщук не вбивали Бузину. А все, що зараз відбувається, робиться з однією метою – якомога довше затягувати цей процес, здійснювати якісь провокації, лише щоб не визнавати, що вбивство Бузини не розкрито і справжніх вбивць ніхто не шукає", - вважає він.

Нагадаємо, Олесь Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив. Підозрюваними у цій справі є екс-боєць батальйону "Гарпун" і ДУК Андрій Медведько та колишній комвзводу 54-го розвідбату Денис Поліщук.

Вчора, 12 липня, у прокуратурі спецназ напав на Медведька та Поліщука, які прийшли дати свідчення щодо їх побиття правоохоронцями 2015 року. У них примусово взяли біологічні зразки, при цьому нанесли багато тілесних пошкоджень. Після цього стались сутички з активістами, які прийшли підтримати побратимів.

Зараз ви читаєте новину «Бузину вбили мінімум двоє, це не може бути Медведько - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути