пʼятниця, 23 листопада 2012 11:09

Біопаспорти не є "печаттю Антихриста", але можуть бути її прообразом - УПЦ МП

Біопаспорти не є "печаттю Антихриста", але можуть бути її прообразом - УПЦ МП
Фото: gazeta.ua

Ідентифікаційні коди і біометричні паспорти не є так званими "печатками Антихриста", але можуть бути їх прообразом. Таку думку церкви висловив під час прес-конференції представник Української православної церкви московського патріархату архімандрит Лонгин.

За його словами, не можна сказати, що церква надто погано ставиться до ідентифікаційних кодів  і біопаспортів. Адже серед віруючих православної церкви думки з цього приводу розділилися.

"Дійсно, у Священному писанні говориться, що коли прийде Антихрист, його правління буде пов'язано з тим, що йому люди повинні будуть вклонитися, його повинні шанувати, як істинного Бога, і він буде ставити людям на лоб або праву руку печатку завдяки якій людина зможе щось купувати або щось продавати", - заявив священнослужитель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист персональних даних із введенням біометричних паспортів може опинитися під загрозою

За його словами, людина може стати ізгоєм у суспільстві і їй важко буде вижити, якщо вона відмовиться від цієї печатки.

"У нас деякі люди бачать в цьому якийсь прообраз того, що може бути в тоталітарному суспільстві часів правління Антихриста. На сьогоднішній день церква, по-перше, не бачить в ідентифікаційних кодах того, що саме вони є печатками Антихриста. А по-друге, якщо говорити про біометричні паспорти, то у нас виникають більше не питання духовного плану, а питання морального плану, тобто наскільки наше суспільство сьогодні готове до введення таких паспортів, і не буде це потім використано певним негативним чином проти людей" , - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лутковської просять Януковича ветувати закон про біометричні паспорти

Священнослужитель уточнив, що церква не сприймає присвоєння власних особистих кодів і біометричних паспортів як роздачу печаток Антихриста. Однак вони можуть бути прообразом такого друку.

"Можливо людство поступово готується до такої форми спілкування, такої форми контролю за людьми, яку пізніше зможе використовувати Антихрист. Але так, щоб церква повністю була проти цього, такого немає", - додав архімандрит Лонгин.

Зараз ви читаєте новину «Біопаспорти не є "печаттю Антихриста", але можуть бути її прообразом - УПЦ МП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути