понеділок, 27 січня 2014 16:20

"Беркут" вибіг з автобусів, кийками почали бити по вікнах наші машини просто на ходу" — активістка Автомайдану

"Беркут" вибіг з автобусів, кийками почали бити по вікнах наші машини просто на ходу" — активістка Автомайдану
Фото: intv.ua

Активістка Автомайдану Катерина Бутко, якій вдалося вирватися з полону беркутівців в ніч на 23 січня, в коментарі Gazeta.ua розповіла про подробиці нападу. Нагадаємо, що на учасників Автомайдану вночі 23 січня "Беркут" влаштував полювання. Тоді автомайданівців перехопили у трьох місцях - на Кріпосному провулку, біля 17-ї лікарні та на вулиці Інститутській.

"Я була з активістами Автомайдану в Кріпосному провулку, коли на нас напав "Беркут". Вони вибігли з автобусів, кийками почали бити по вікнах наших машин просто на ходу. Витягли водіїв із машин, поклали на сніг і били по чому попало. Матюкались страшно. Потім усіх повантажили у два автобуси. Зі мною поруч сидів таксист, який просто віз людей з Лівого берега на Хрещатик. Вони всіх обзивали і погрожували, що ми сядемо на 15 років", - згадує дівчина.

У другий автобус повантажили інших автомайданівців. Їх було приблизно 23 людини.+

"Усіх привезли в Маріїнський парк, обшукали. Я переживала, щоб у мене не знайшли бейджик преси, і сильно притиснула його під пахвою. Пощастило, "беркутівець" помацав тільки в районі пояса. Запитав, скільки часу мені потрібно, щоб втекти. Я відповіла, що вже біжу. Добігла до кордону Внутрішніх військ. Ті були в шоці від моїх розповідей. Пропустили через свій кордон і так я знову дійшла до Кріпосного. Там стояли машини наших активістів, розбиті не лише зовні, а в середині. Решту автомайданівців підвезли в Маріїнський парк з боку стадіону Лобановського. На 1,5 години поклали колінами на сніг і били. Далі всіх повезли до Оболонського райвідділу міліції", - зауважує Катя.

У п'ятницю ввечері над затриманими відбувся суд. 17-тьом присудили два місяці арешту в Лук'янівському СІЗО. Їм інкримінують напад на Беркут. Ще один автомайданівець зараз в лікарні. Його підключили до апарату штучного дихання. В нього пошкоджена легеня.

Зараз ви читаєте новину «"Беркут" вибіг з автобусів, кийками почали бити по вікнах наші машини просто на ходу" — активістка Автомайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути