понеділок, 27 січня 2014 13:09

Губернатор Полтавщини запевнив — харківський "Беркут" не приїде

Губернатор Полтавщини запевнив — харківський "Беркут" не приїде
Олександр Удовиченко. Фото: www.kremenchug.ua

Ситуація у Полтаві буде вирішуватися у мирний спосіб. Міліція не затримуватиме демонстрантів, які ведуть себе мирно і не закликають до радикальних дій.

Про це Gazeta.ua повідомив губернатор Полтавщини Олександр Удовіченко.

"Люди мають право на мирні зібрання, однак вони не повинні піддаватися на заклики радикалів, які захоплюють будівлі. Сесійна зала облради вже захоплена і це порушення законодавства. З цього приводу прокуратура вже відкрила кримінальне впровадження", - наголосив він.

Очільник області підкреслив, що організатори, які повели натовп на захоплення адмінбудівлі — понесуть відповідальність.

"Організатори, ви розумієте, будуть нести за все це відповідальність. Якщо говорити у цілому про ситуацію, то ми зробимо усе необхідне, аби область спокійно пережила цю кризу. Ми забезпечимо роботу усіх структур, що дають змогу нормально працювати і Полтаві, і області. Така наша позиція. Революційна доцільність буде припинятися наскільки у нас вистачить сил", - підкреслив губернатор.

При цьому Удовіченко висловив думку, що сьогоднішнього штату міліції області, достатньо для того, аби врегулювати ситуацію мирно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавський Автомайдан подарував меру "квиток в один кінець"

"У нас є певний штат міліції і ми думаємо, що при мирному перебігу процесу — цього достатньо. Якщо не буде ніяких штурмів, то міліція нікого затримувати не буде. Та ви розумієте, що можуть бути провокації. Можуть бути влаштовані бійки між групами цивільних і така ситуація може спровокувати міліцію. Та підкреслю, ми стримуємо ситуацію і робимо усе, аби досягти миру та спокою. Тому інформація, що у Полтаву їде "Беркут" з Харкова - не правдива. Ми нікого не викликали".

Також Удовіченко додав, що люди, які захопили будівлю - "пішли на кримінал".

Нагадаємо, приміщення облради полтавці захопили у суботу 25 січня близько 15:00, після того, як губернатор Удовіченко відмовився написати заяву на звільнення з посади.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Полтавщини запевнив — харківський "Беркут" не приїде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути