четвер, 09 жовтня 2014 15:06

Авіакомпанії РФ просять відкрити українське небо для російських літаків, бо втрати колосальні

Авіакомпанії РФ просять відкрити українське небо для російських літаків, бо втрати колосальні
Фото: ria.ru

Російська авіакомпанія "Трансаеро" запропонувала звернутися в Мінську групу ОБСЄ, щоб скасувати заборону на транзит в українському повітряному просторі для великих російських перевізників.

Про це розповіла генеральний директор компанії Ольга Плешакова, пишуть "Ведомости".

"...Ми в цей же період звернулися не тільки з пропозиціями про компенсацію витрат, але і також висловили пропозицію звернутися в Мінську групу з врегулювання відносин у сфері українського конфлікту про взаємне зняття обмежень на транзит по території Росії для українських авіакомпаній і на транзит по території України - для російських авіакомпаній", - повідомила вона.

Представник Міністерства транспорту пояснив виданню, що відомство направило пропозицію українській стороні провести переговори на тему зняття обмежень на транзит, але відповіді поки не було. Представник Росавіації також розповів, що його відомство зверталося до авіаційної влади України з пропозицією переговорів "з актуальних питань", однак відповіді також не отримало.

З середини серпня найбільші російські перевізники - "Аерофлот" і "Трансаеро" - повинні окремо узгоджувати кожен проліт над територією України за низкою напрямків. Йдеться про рейси між Росією і Болгарією, Ізраїлем, Туреччиною, Єгиптом і Грецією. На початку серпня уряд Росії ввів заборону на транзит рейсів українських авіакомпаній через свій повітряний простір в Азербайджан, Туреччину, Вірменію та Грузію.

"Трансаеро" оцінювало витрати на обліт України в "близько $ 3 млн щомісяця (т. Е. $ 36 млн). Цю цифру з посиланням на розрахунки авіакомпанії озвучував міністр транспорту Максим Соколов. В середині серпня фінансовий директор компанії "Аерофлот" Шаміль Курмашов заявив, що перевізник втратить $ 20 млн в рік через обльоту території України.

Зараз ви читаєте новину «Авіакомпанії РФ просять відкрити українське небо для російських літаків, бо втрати колосальні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути