вівторок, 25 жовтня 2011 18:16

Артисти відмовляються від грошей за виступ на дні народження Кадирова

Артисти відмовляються від грошей за виступ на дні народження Кадирова

Німецький телеканал MDR перерахує організації "Репортери без кордонів" гонорар артистів балетної трупи, отриманий за виступ в Грозному, передає Deutsche Welle.

Керівництво каналу побоюється, що участь у концерті зашкодить репутації MDR. Гонорар, отриманий артистами шоу-балетної трупи німецького громадсько-правового телеканалу MDR за виступ на дні народження глави Чеченської республіки Рамзана Кадирова 5 жовтня в Грозному, буде переданий міжнародній організації "Репортери без кордонів" в якості пожертви. Відповідну пропозицію Удо Райтера, який залишає пост генерального директора MDR, одноголосно підтримали в понеділок, 24 жовтня, всі члени наглядової ради телеканалу.

Райтер підкреслив, що виступ німецьких артистів в Грозному не можна нічим виправдати і що він завдав шкоди репутації як самої трупи, так і телеканалу в цілому, пише газета Berliner Morgenpost. Міжнародне співтовариство не раз критикувало чеченського лідера за грубі порушення прав людини.

Раніше повідомлялося, що шість артистів балетної трупи MDR для участі в концерті в Грозному ангажувало якесь "зовнішнє агентство", заплативши їм "звичайний для ринку" гонорар "у чотиризначну суму". За інформацією MDR, в урочистостях в Грозному брали участь також такі знаменитості, як британський співак Сіл, скрипалька Ванесса Мей, актор Жан-Клод Ван Дамм і голлівудська актриса Хіларі Свонк. Свонк згодом перерахувала свій гонорар у благодійний фонд.

Зараз ви читаєте новину «Артисти відмовляються від грошей за виступ на дні народження Кадирова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути