пʼятниця, 14 жовтня 2011 10:00

Гіларі Свонк пошкодувала про те, що приїхала на день народження Кадирова
8

Голлівудська актриса Гіларі Свонк розкаялася у поїздці на концерт в Грозний, повідомляє Associated Press. Жаль з приводу цієї поїздки вона висловила під тиском правозахисників.

Останні повідомили актрисі про те, що глава Чечні Рамзан Кадиров нібито несе відповідальність за викрадення людей, вбивства та зловживання владою в Чечні. Суонк заявила, що не знала про це і "глибоко шкодує" про те, що відвідала чеченську столицю.

Дворазова володарка премії "Оскар" Свонк відвідала концерт у столиці Чечні 5 жовтня, в день міста, який співпав з днем народження Кадирова. Як повідомляє BBC News, вона виступила зі сцени на святковому концерті і побажала главі Чечні щасливого дня народження.

Крім Свонк, в концерті взяли участь такі знаменитості, як Жан-Клод Ван Дамм і скрипалька Ванесса Мей. Всі троє зазнали жорсткої критики з боку правозахисної організації Human Rights Watch, яка звинуватила зірок у "легітимізації" режиму Кадирова.

Сам Кадиров, як пише The Daily Mail, в телеінтерв'ю заявив, що слова правозахисників про вбивства і порушення прав людини в Чечні помилкові. "Тільки вороги народу могли написати таке", - заявив він.

У день міста, що завершився святковим концертом за участю Свонк, Ван Дамма і Мей, в Грозному було відкрито комплекс хмарочосів "Грозний-Сіті", а також відреставрований Проспект імені Ахмада Кадирова і Республіканська клінічна лікарня. Свій день народження Кадиров при цьому святкувати всім заборонив, як заборонив дарувати йому подарунки.

Як зазначає BBC News, загальний тон концерту свідчив про те, що він приурочений не до дня міста, а до 35-річчя Кадирова. Свонк, наприклад, привітала главу Чечні, а Ван Дамм в кінці свого виступу зізнався йому в любові.

Зараз ви читаєте новину «Гіларі Свонк пошкодувала про те, що приїхала на день народження Кадирова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути