середа, 02 листопада 2016 14:11

5 причин для відставки директора НАБУ Ситника

5 причин для відставки директора НАБУ Ситника

Керівництво Національного антикорупційного бюро має покарати найбільш скандальних е-декларантів. Та чи впорається з цим команда Артема Ситника? Адже є достатньо причин для відставки керівництва НАБУ.

Низька якість

Нема вагомих результатів розслідування скандальних справ. Гучна справа екс-нардепа Миколи Мартиненка триває понад рік і фактично згасла. Нардеп Олександр Онищенко втік з Україні і подорожує з грецьким паспортом по світу. І все. А цього замало для такої реформаторської організації, як НАБУ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо після е-декларацій зняти недоторканність - половина в тюрму йде" - Парасюк

Висока ціна

Слідчі НАБУ із середніми зарплатами по 32-34 тис. грн на місяць не дали бажаного результату. 2016 року з державного бюджету на бюро виділили майже півмільярда гривень. А повернути в бюджет НАБУ вдалося десяту частину цієї суми.

Піар замість роботи

Директор НАБУ Артем Ситник дає безліч прес-конференцій і брифінгів, але теми для піару - провальні. Вкотре слухати те саме про Онищенка чи Мартиненка набридає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова регламентного комітету ВР вимагає відкрити корупційні кримінальні справи проти Лещенка, Ситника та Холодницького

Конфлікти інтересів

Розслідування купівлі квартир нардепами Сергієм Лещенком і Світланою Заліщук показало заангажованість роботи НАБУ. Небажання Артема Ситника відкривати провадження, передбачене законодавством, викликало скандал. Керівника звинуватили у спробі "відмазати" нардепів-приятелів.

Непрофесійність

Відчутні проблеми з кадрами та професіоналізмом співробітників. Суди повертають слідчим НАБУ їхні позови, бо в них є елементарні помилки.

Суспільство чекає, що е-декларування дасть змогу посадити особливо нахабних чиновників. Нацагентство із запобігання корупції може передати відповідні заяви про злочини до НАБУ, і потрібно порушувати справи за фактом наданої інформації.

Зараз ви читаєте новину «5 причин для відставки директора НАБУ Ситника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути