четвер, 27 жовтня 2016 12:03

Голова регламентного комітету ВР вимагає відкрити корупційні кримінальні справи проти Лещенка, Ситника та Холодницького

Голова регламентного комітету ВР вимагає відкрити корупційні кримінальні справи проти Лещенка, Ситника та Холодницького
фото: rbc.ua

Народний депутат від "Народного фронту", голова регламентного комітету ВР Павло Пинзеник звинувачує члена фракції БПП Сергія Лещенка в незаконному збагаченні і просить Генпрокуратуру порушити провадження проти свого колеги.

Про це йдеться у зверненні Пинзеника в ГПУ, пишуть "Українські новини".

У документі проаналізована купівля Лещенком елітної нерухомості в центрі Києва, його доходи та повідомлення у пресі, за які Лещенко нібито отримував кошти від російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

"Є ймовірність систематичного отримання Лещенком незаконної винагороди за діяльність як народного депутата в інтересах певних осіб, зокрема ризик фінансування Сергія Лещенка з російських джерел, зацікавлених у підриві національної безпеки України", - пише Пинзеник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартирні скандали НАБУ: від Лещенка до Заліщук

У зверненні голова регламентного комітету також наголошує на необхідності відкрити досудове провадження стосовно директора НАБУ Артема Ситника. Через те що Ситник нібито затягував перевірку придбання Лещенком квартири і довго не вносив цю інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Зі схожою мотивацією Пинзеник вимагає порушити провадження проти антикорупційного прокурора Назара Холодницького.

У цьому контексті згадується, зокрема, справа колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська, якого вважають наближеним до керівництва НАБУ і САП.

"Це не перший випадок, коли справу проти особи, наближеної до керівництва НАБУ, цей орган відмовляється приймати до провадження. Те саме відбулося з розслідуванням справи про незаконне отримання і приватизацію службового житла колишнім заступником Генерального прокурора Віталієм Каськом", - сказано у зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові антикорупційні органи неефективні — експерти

"Прошу прийняти рішення про порушення досудового розслідування за фактами можливого незаконного збагачення народного депутата України Сергія Лещенка та/або вчинення ним інших злочинів і/або корупційних діянь. Прошу, також прийняти рішення про порушення досудового розслідування і/або здійснення інших корупційних діянь директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником і керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким", - додав Пинзеник.

Сергій Лещенко купив квартиру в центрі Києва площею 200 кв. м за 7,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Голова регламентного комітету ВР вимагає відкрити корупційні кримінальні справи проти Лещенка, Ситника та Холодницького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути