неділя, 03 травня 2015 08:20

38 поляків з Донбасу просять в Коморовського громадянства

38 поляків з Донбасу просять в Коморовського громадянства
Фото: osvita.ua

У День польської діаспори 38 поляків Донбасу, що були евакуйовані до Польщі, попросили президента країни Броніслава Коморовського надати їм польське громадянство. Про це повідомляє "Польське радіо".

Мова йде про поляків з Донбасу, які самостійно прибули до Польщі, рятуючись від військового конфлікту на сході України. Донбаські поляки наголошують, що у них є "карта поляка", проте, щоб нормально жити в Польщі, їм необхідні права — такі, як у польських громадян.

"Я приїхала з дітьми, бо в Донецьку було вже небезпечно. Спочатку нам було важко. Я вірю, що ми не залишимося без допомоги пана президента. Ми просимо громадянство, бо маю надію, що я можу бути корисною для Польщі. Я лікар, маю освіту, діти мої хочуть навчатися. Усе нам вдасться, я вірю", - розповіла переселенка з Донецька Ірина Карлова.

Міхал Дворчик з фонду "Свобода і демократія", який допомагає біженцям з Донбасу, підкреслює, що присвоєння польського громадянства цій групі поляків мало б символічне і практичне значення.

У січні польський уряд евакуював до Польщі спеціальними авіарейсами групу з 180 донбаських поляків. Усім їм була надана допомога з боку Польщі. Ті поляки, які виїхали з Донбасу до Польщі самостійно, скаржаться, що не отримали такої підтримки.

Зараз ви читаєте новину «38 поляків з Донбасу просять в Коморовського громадянства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути