пʼятниця, 16 жовтня 2009 12:09

119-річна росіянка має 67 онуків (ФОТО)

Найстарішою мешканкою планети офіційно вважається японка Кама Тінен, яка живе на Окінаві, - їй зараз 114 років. У російському місті Озерську (150 км від Челябінську) живе Хабібамал Хаметова - згідно з записом в паспорті 1 липня 2009 р. їй виповнилося 119 років.

Народилася Хабібамал Бікмухаметовна в селі Амінево Кунашакського району. Заміж вийшла в 16 років. Народила семеро дітей. Чоловік і старший син загинули на фронті у Велику Вітчизняну. Батька розкуркулили і заслали до Сибіру ще в тридцятих. Дітей виховувала одна.

У своєму башкирському селі була знахаркою, приймала пологи, лікувала односельців. Довгожительство Хаметової потомствене: мама Хабібамал, Накія, прожила 105 років. У самої довгожительки тепер 67 онуків та онучок, 40 правнуків і 16 праправнуків.

Коли Хабібамал виповнилось 104 роки, родичі перевезли її до онучки в Озерськ - бабуся вже не могла доглядати за собою сама. Відтоді вона живе в сім"ї онуків і правнуків - в сорокаметровій трикімнатній квартирі уміщаються вісім людей.

Найстаріша мешканка Південного Уралу спить на кухні, на маленькій канапці разом з онучкою. Встає щодня о п"ятій ранку, здійснює намаз, потім п"є чай з родзинками - чайна ложка заварки і велика жменя родзинок на стакан окропу. Дуже любить солоне, щодня п"є соки і кефір. Зі сторонньою допомогою може спуститися з третього поверху, посидіти біля будинку на лавці.

За матеріалами ЖЖ

Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «119-річна росіянка має 67 онуків (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути