пʼятниця, 19 червня 2009 17:28

Найстарішим чоловіком планети став останній ветеран Першої світової війни

Найстарішим чоловіком планети став останній ветеран Першої світової війни

Найстаріший мешканець Великобританії і єдиний з жвивих ветеранів Першої світової війни, 113-річний Генрі Еллінгем відтепер потрапив в Книгу рекордів Гіннеса як найстаріший чоловік планети, мовиться в повідомленні видавців знаменитої книги видатних досягнень.

В п"ятницю представники організації, яка фіксує світові рекорди, з скорботою повідомили, що попередній рекордсмен за віком - японець Томодзі Танабе - помер уві сні у віці 113 років. Томодзі займав почесне перше місце в списку старих жителів Землі з 24 січня 2007 року.

"Томодзі зі своїм рекордом був нашим натхненником, і нам його не хапатиме", - мовиться в повідомленні укладачів Книги рекордів Гіннеса, штаб-квартира якої знаходиться в Лондоні.

Таким чином, новим рекордсменом за тривалістю життя став британець Еллінгем, який народився в Лондоні 6 червня 1896 року. Ветеран Першої світової війни був названий найстарішим чоловіком Сполученого Королівства в 2007 році у віці 110 років і 227 днів.

Еллінгем, який служив в роки Першої світової війни в морській авіації, останнім часом став одним з головних героїв місцевої преси. Він є володарем ряду почесних звань британських університетів, кавалером двох ступенів французького ордена Почесного легіону і безлічі британських нагород.

На початку червня на честь дня народження старого британця керівництво Королівських військово-морських сил країни організувало на борту військового фрегата HMS President, пришвартованого зараз на Темзі поблизу Тауерського моста, велике свято.

"Ми раді тому, що новим рекордсменом став англієць. Останнім підданим Сполученого Королівства, котрий займав перший рядок у списку рекордсменів, був Фредерік Баттерфілд, який помер 9 березня 1974 року у віці 110 років", - сказав головний редактор книги рекордів Крейг Глендей.

РІА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Найстарішим чоловіком планети став останній ветеран Першої світової війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути