пʼятниця, 16 вересня 2016 15:48

"Причиною неявки може бути тільки смерть" - Чубаров про тиск на кримських татар перед виборами

"Причиною неявки може бути тільки смерть" - Чубаров про тиск на кримських татар перед виборами
inforesist.org

200 тис. кримськотатарських виборців у Криму не підуть на вибори до Держдуми.

Про це Gazeta.ua заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Кримські татари на півострові бойкотуватимуть вибори. Підуть лише 1-1,2 тисячі татар. 200 тисяч кримськотатарських виборців не підуть.

Відомо багато фактів тиску на кримських татар. У школах, лікарнях та інших бюджетних організаціях керівники проводять зібрання колективів. Кажуть, що отримуватимуть дані з виборчих комісій і вираховуватимуть тих, хто не пішов без поважної причини. А поважною причиною може бути тільки смерть. Бо до лежачих прийдуть додому. Тих, хто проігнорував голосування, переводитимуть на посади з меншими зарплатами й звільнятимуть.

Учора в одній школі Сімферополя учителям сказали, щоб сьогодні, 16 вересня, вони всі взяли відкріпні талони і проголосували в дільниці, яка організована в їхній школі. Таким чином директор страхує себе. Він знатиме, що всі його підлеглі проголосували", - сказав голова Меджлісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більш як 90% кримських татар не підуть на вибори у Криму

Україна має вимагати від всього світу невизнання Держдуми, вважає Чубаров.

"Вибори проводитимуть під фанфари, як те, що вони потім назвали референдумом. Незважаючи, скільки людей прийдуть, оголосять підготовлені дані. Спробують показати, що в Криму явка набагато вища, ніж у регіонах Росії. Кремль стверджуватиме, що в Криму всі за Росію. А місцеві начальники прозвітують перед вищестоящими. Україна повинна заявити, що не визнає Держдуму. І вимагати цього від всього світу. Склад Держдуми буде нелегітимним через вибори у Криму", - сказав він.

Як відомо, вибори до Державної думи відбудуться у Росії 18 вересня. Їх планують провести також в окупованому Криму.

8 вересня Верховна Рада звернулася до міжнародних парламентів і провідних світових організацій із заявою визнати нелегітимними вибори до Держдуми РФ.

Низка країн заявили, що не визнаватимуть результатів російських парламентських виборів в окупованому Росією Криму. Зокрема, такої позиції дотримуються США, Німеччина, Франція, Данія, Латвія.

Зараз ви читаєте новину «"Причиною неявки може бути тільки смерть" - Чубаров про тиск на кримських татар перед виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути