пʼятниця, 01 липня 2016 13:43

Президента просять заборонити турпоїздки до Криму

Президента просять заборонити турпоїздки до Криму
Фото: www.rbc.ua

На сайті президента України Петра Порошенка 30 червня розмістили петицію, в якій закликають заборонити туристичні поїздки до анексованого Криму і з нього.

Автор петиції Василь Коваль пропонує заборонити юридичним особам України організацію туристичних поїздок до Криму і дозволяти відвідувати лише близьких і родичів після відповідної перевірки і з дозволу українських правоохоронців.

"Взяти приклад із США та ЄС – заборонити своїм громадянам (і всім іншим) туристичні поїздки до/з Криму, дозволити лише відвідування близьких родичів тим, хто їх там/тут дійсно має з оформленням дозволів на поїздку в МВС після перевірки родинних зв'язків", - сказано в тексті петиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На КПП "Джанкой" російські силовики заарештували українця

За порушення режиму автор петиції вимагає "вносити громадян до списку", а в подальшому - "забороняти перетин кордону в будь-якому напрямку". "Нехай назавжди залишаються там. Контроль має бути як із Чорнобилем", - сказано в петиції.

У документі також наводять приклади окупації північної частини Кіпру, після чого громадянам Кіпру заборонили відвідувати окуповані території протягом близько 30 років.

В Україні неодноразово звучали заклики заборонити перевезення до анексованого Росією Криму. Офіційно транспортне сполучення між півостровом і материковою частиною України закрили наприкінці 2014 року.

Нагадаємо, раніше Росія не пустила до Криму активістів ДНР та ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Президента просять заборонити турпоїздки до Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути