вівторок, 28 червня 2016 11:53

Росія не пустила у Крим активістів ДНР та ЛНР

Росія не пустила у Крим активістів ДНР та ЛНР
Фото: uapress.info

Організатори молодіжного форуму "Таврида" відмовили активістам самопроголошених ДНР і ЛНР взяти в ньому участь. Форум відбуватиметься у анексованому Криму з 1 липня.

Про це повідомляє російський "Комерсант".

Тим, хто отримав відмову, неофіційно роз'яснили її небажанням деяких партнерів "Тавриди" бачити серед учасників людей з ДНР і ЛНР.

Як зазначив директор фонду "Острів Крим" Микита Томілін, всього з тимчасово окупованих території Донеччини та Луганщини на форум "Таврида" збиралися поїхати 24 людини.

"Четверо планували відвідати його в першу зміну, на якій навчання будуть проходити молоді композитори, музиканти та хореографи. Вони пройшли відбірковий тур, готувалися до поїздки, а міністерства молоді "республік" навіть були готові оплатити їм транспортні витрати, але від організаторів несподівано прийшов лист, що через величезний наплив учасників партнери форуму провели якийсь додатковий конкурс, який хлопці з ЛДНР не пройшли" , - розповів Томілін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони Росії вчило луганських школярів стріляти бойовими патронами

За його даними, аналогічні відмови прийшли усім потенційним учасникам форуму з Придністров'я.

Дві потенційні учасниці "Тавриди", які проживають у Донецьку і Макіївці, повідомили, що в міністерстві молоді самопроголошеної ДНР їх попросили не давати ніяких коментарів журналістам з цього приводу.

Нагадаємо, в ЛНР випускники шкіл отримали атестати з помилками.

Зараз ви читаєте новину «Росія не пустила у Крим активістів ДНР та ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути