четвер, 06 жовтня 2016 12:07

Кримчани без місцевої реєстрації отримуватимуть громадянство РФ

Кримчани без місцевої реєстрації отримуватимуть громадянство РФ
emsi.com.ua

Конституційний суд Росії дозволив кримчанам, які на момент анексії півострова не мали місцевої реєстрації, отримувати громадянство Росії.

Відповідне рішення опубліковали на сайті Конституційного суду РФ.

Приводом для розгляду справи стала скарга громадянина Оленєва, якому відмовили надати громадянство. На момент анексії Криму в чоловіка не було місцевої реєстрації, а на території півострова він проживав з 2012 року.

''Встановлення факту постійного проживання громадянина України на території Республіки Крим або на території міста федерального значення Севастополя станом на 18 березня 2014 року здійснюють на основі сукупності доказів, що полягають у сфері житлових, трудових, міжособистісних та інших відносин і свідчать про те, що на зазначену дату особа обрала територію, на якій фактично постійно проживає, як місце своїх пріоритетних щоденних життєвих інтересів'' - йдеться у постанові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ скасувала кримчанам пільги для вступу до ВНЗ

Квоти для прийому на бюджетні місця для жителів Криму скасовують. Кримським випускникам під час вступу до вузів Російської Федерації доведеться брати участь у загальному конкурсі.

Нагадаємо, що українська делегація в ОБСЄ закликала моніторингову місію регулярно вивчати ситуацію на окупованому півострові.

Зараз ви читаєте новину «Кримчани без місцевої реєстрації отримуватимуть громадянство РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі