пʼятниця, 27 січня 2017 09:47

Freedom House вимагає негайно звільнити затриманих у Криму

Freedom House вимагає негайно звільнити затриманих у Криму

У міжнародній правозахисній організації Freedom House закликають негайно звільнити адвоката Еміля Курбедінова і активіста Сейрана Салієва. Їх незаконно заарештували в окупованому Криму 26 січня.

"Росія повинна звільнити Курбедінова і Салієва і почати дотримуватися норм міжнародного права щодо окупованих територій. Постійні порушення російськими силами основних правових принципів перетворили Крим на територію, де базових прав людини більше не дотримуються, і де залишилося дуже мало надії на можливість законного оскарження свавілля з боку сил безпеки", – йдеться в заяві віце-президента Freedom House за міжнародними програмами Роберта Германа, оприлюдненій на сторінці Freedom House Ukraine.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ обшукала будинок кримсько-татарської активістки та познущалися над вагітною жінкою

26 січня адвоката Еміля Курбедінова визнали винним в адміністративному порушенні мовляв за "пропаганду і публічну демонстрацію нацистської атрибутики або символіки". Заарештували на 10 діб.

Активіста Сейрана Салієва визнали винним за двома статтями: "поширення екстремістських матеріалів, пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики чи символіки, або атрибутики чи символіки екстремістських організацій". Заарештували на 12 діб.

26 січня в Бахчисараї пройшов обшук у будинку кримськотатарського активіста Сейрана Салієва, за словами родичів, російські силовики шукали заборонену літературу. Салієва відвезли в Бахчисарайську міліцію.

Зараз ви читаєте новину «Freedom House вимагає негайно звільнити затриманих у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути