четвер, 26 січня 2017 10:25

ФСБ обшукала будинок кримсько-татарської активістки та познущалися над вагітною жінкою

ФСБ обшукала будинок кримсько-татарської активістки та познущалися над вагітною жінкою

В анексованому Криму силовики обшукали будинок активістки кримсько-татарського руху Зодіє Салієвої та познущалися з її вагітної невістки.

Про це написала у Facebook журналістка Ельвіна Сейтбулаєва.

"У дворі кілька десятків до зубів озброєних людей. Сім'ю прийшли підтримати люди. За їх словами, силовики не випускають з дому вагітну дружину Сейрана, яка місяць пролежала в лікарні з загрозою переривання вагітності і кровотечею. Виписали її недавно. На прохання людей дозволити вийти їй з дому, силовики відповіли грубістю і хамством", - повідомила Сейтбулаєва .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров звинуватив українців у анексії Криму

Увагу ФСБ привернув син Салієвої Сейран. Чоловік був під слідством і суд оштрафував його на 20 тис. руб. (9 199 грн). Коли під час розгляду скарги Салієв заговорив кримськотатарською мовою, суддя розцінив це як образу. У травні 2016 року Сейран з мінарету мечеті через гучномовець сповістив місцевих про обшуки.

Учора шестеро ФСБешників затримали адвоката кримсько-татарського активіста Ільмі Умерова Миколу Полозова. "На моєму прикладі Росія показує, що захищати кримських татар шкідливо", - прокоментував своє затримання Полозов.
Зараз ви читаєте новину «ФСБ обшукала будинок кримсько-татарської активістки та познущалися над вагітною жінкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути