четвер, 15 березня 2012 13:04

За гроші для реконструкції Хрещатика можна реставрувати всі пам'ятки Києва - Бригинець

За гроші для реконструкції Хрещатика можна реставрувати всі пам'ятки Києва - Бригинець

За 1,5 мільярди гривень, які планують витратити для того, щоб перебудувати Хрещатик, можна було в реставрувати багато пам'яток культурної спадщини столиці.

Таку думку у своєму блозі висловив депутат Київради (БЮТ-Батьківщина), голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, на заяву архітектора Лариси Скорик щодо необхідності проведення комплексної реконструкції центральної вулиці Києва – Хрещатик .

"Я не підтримую ідею реконструкції ні Хрещатика в цілому, ні Майдану Незалежності зокрема. Оскільки сьогодні, коли сотні київських пам'яток архітектури перебувають в поганому, дуже поганому і небезпечному стані, витрачати кошти на переробку того, що має непоганий технічний стан – це злочин проти історії Києва", - заявив Бригинець.

Перші розмови щодо реконструкції Майдану Незалежності та Хрещатика з'явилися після призначення Олександра Попова головою КМДА.

Олександр Бригинець переконаний, що якби в Києва навіть були зайві 1,5 мільярди гривень, починати розмову треба було б не з того який Хрещатик сьогодні, а з того чи буде оновлена головна вулиця Києва на користь киян.

"Кожен градоначальник намагається себе увічнити не чимось корисним для киян, а певними формальними ознаками: створенням нових логотипів, гімнів, гербів чи, приміром, переобладнанням Майдану Незалежності тощо. Безумовно, для нинішньої влади велике значення має те, що Майдан Незалежності є символом революційних дій проти Партії Регіонів. Тому клерки від цієї політичної сили роблять все можливе для того, щоб знищити саму згадку, в тому числі зовнішній його вигляд", - наголосив Бригинець.

Нагадаємо, нещодавно Скорик заявила, що необхідно провести комплексну реконструкцію центральної вулиці Києва – Хрещатик. На думку Лариси Скорик, на проведення проектних робіт буде потрібно 150-200 мільйонів гривень, а на реалізацію проекту не менше 1 мільярда.

Зараз ви читаєте новину «За гроші для реконструкції Хрещатика можна реставрувати всі пам'ятки Києва - Бригинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути