вівторок, 04 вересня 2012 07:45

В столиці жителі будинку живуть у наметах, захищаючи свій двір від забудови
7

Фото: Фото: Андрій Жигайло

Шестеро місцевих жителів пяту добу ночують у наметах під своїм будинком по вулиці Кіквідзе у Києві. Охороняють від забудови двір будинку та підніжжя гори Звіринець. В ніч на 29 серпня будівельники з сусіднього майданчику спиляли дерева, завалили каналізаційний колектор та грейдером зробили дорогу по схилі гори. Про це розповів один з активістів Євгеній Лебедєв.

"Тут вони хочуть побудувати дорогу по схилу прямо через наш двір.  Вони вже знесли дитячу площадку, клумби. І це все зробили вночі, коли всі спали. Це будівництво на вулиці Ольшанській, вони рішили побудувати тут дорогу від будинку на горі. Ми зранку вийшли, а тут дорога по схилі зроблена. Охоронці сусіднього офісних будівель розповіли, що вони дві ночі бачили, як невідомі підрубували сокирами дерева, щоб вони самі попадали", – розповідає Євгеній Лебедєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві невідомі почали забудову Лисої гори

Будівельники зруйнували прибудинкову територію, розбили погреби жителів, та знесли частину грунту на горі, який є зсувонебезпечним.

"Тут між будинками 11 метрів всього ширина. Як вони туту будуть їздити? Коли піде дощ, то все просто сповзе до нас під будинок. Кажуть, що то будує тут такий собі Ліберман, а його кришує Львочкін з партії Регіонів. Вони тут кранами крутять, прямо під будинками, а якщо вони впадуть, то прямо на нас. Ми вже і в службу мера дзвонили, і писали їм листи, запити, скарги, але всі вони мовчать. Одного разу прийшов тут один так і сказав "Ми вас грошима задавимо"" - каже місцева Лариса Харитоновна.

Ініціативна група встановила три намети, на щойно зробленій дорозі. Кажуть, що будуть тут, доки будівництво дороги не відмінять. Активісти сплять у наметах, та провели світло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЮНЕСКО обурені будівництвом біля Софії Київської

"Одного разу на нас послали 42-тонний грейдер з повним ковшом землі. Він з тої гори прямо на нас їхав, але в останній момент зупинився. Нас потім страхали бритоголові хлопці, всі такі качані, з битами тут ходили. А зараз всьо затихло, але думаю ненадовго", - додав Євген Лебедєв.

Будівельники, що саме працювали на будівництві, від будь-яких розмов в категоричній формі відмовляються. По телефону, що вказаний на щиті біля будмайданчику, у понеділк ввечері ніхто не відповідав.

Зараз ви читаєте новину «В столиці жителі будинку живуть у наметах, захищаючи свій двір від забудови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути