субота, 20 липня 2013 10:28

Кияни очистили Десятинний провулок від паркану та незаконного підкопу під будинки

Сьогодні о 8 годині ранку декілька десятків киян розпочали демонтаж паркану на Десятинному провулку 3-5 і ліквідацію незаконного підкопу під сусідні будинки. Про це повідомив у своєму блозі на "Українській правді" активіст Ігор Луценко.

Таким чином громадяни приступили безпосередньо до виконання постанови київського Окружного суду від 11 червня цього року про негайне припинення будівельних робіт на даній території, до набрання законної сили рішення суду з приводу законності будівництва.

Активіст повідомив, що в даний час киянами здійснюються роботи з консервації археологічних артефактів, що знаходяться на території.

"Протягом сьогоднішнього дня планується перетворити територію на повноцінне громадське місце – спорудити тут пам?ятник Земельному дерибану, оформити прилеглі стіни художніми розписами, прибрати будівельне сміття та облагородити територію", - зазначив він.

Автор: Фото з блогу Ігоря Луценка
 

Згодом Луценко написав, що майже через дві години після початку акції міліція отримала наказ затримувати найбільш активних учасників. На цей момент затримано одну особу, "інших відбили". Міліція взяла під охорону територію будівництва.

Активіст нагадує, що за адресою Десятинний провулок, 3-5 фірма Інтергал-Буд, пов'язана з депутатом фракції Партії регіонів Володимиром Зубиком, споруджує так звані господарські будівлі. Будівництво відбувається на підмурках палацу Володимира, без належних археологічних досліджень.

Землевідвід для цього будівництва було здійснено Київрадою з порушенням українського законодавства. Зокрема, оскільки це територія буферної зони пам'ятки всесвітнього значення під охороною ЮНЕСКО, з цією міжнародною організацією не було погоджено проект будівництва. Також не було отримано обов'язковий у таких випадках дозвіл Верховної Ради, оскільки ці землі відносяться до категорії особливо цінних.

Зараз ви читаєте новину «Кияни очистили Десятинний провулок від паркану та незаконного підкопу під будинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути