пʼятниця, 22 березня 2013 17:48

Церква програла перше засідання по будівництву у Десятинному провулку

Церква програла перше засідання по будівництву у Десятинному провулку
Фото: comments.ua

Учора, 21 березня, суддя Адміністративного суду Олексій Огурцов відхилив клопотання представників української православної церква Київського Патріархату, про скасування заборони на будівництво у Десятинному провулку 3-5, що на Старокиївській горі. Про це Gazeta.ua розповів Вадим Торопов, активіст громадської організації "Київське віче".

Церковники намагались оскаржити рішення в окружному адміністративному суді Києва ще у січні, коли видали заборону, але справу почали розглядати тільки на цьому тижні.

"Це є наша перша перемога.. Представники Української православної церкви вимагали скасувати припис Держархбудконтролю, який заборонив проведення будівельних робіт на місці палацу князя Володимира. Суддя став на нашу сторону, так як йому було доведено, що будівництво там ведеться незаконно. Юристи, які подали до суду знайшли документи, які підтверджують, що ця земля належить академії наук, а вони ніколи не відмовлялись від неї. Тобто Київрада передала землю в оренду незаконно", - розповів він.

Також він додав, що біля Адміністративного суду міста Києва активісти різних громадських організацій влаштовували мітинг на захист Десятинного провулка від будівництва.

"Ми вимагаємо не будувати там будинок, адже у 2009 році тут розкопали фундамент палацу князя Володимира. А вони збираються на його місці збудувати скляну будівлю-акваріум", - додав Торопов.

Київрада віддала земельну ділянку в Десятинному провулку 3-5 Українській православній церкві Київського патріархату, на початку 2000-х років, у рамках програми повернення церковного майна, конфіскованого комуністами. Указом екс-мера Леоніда Черновецького в 2007 році цільове призначення земельної ділянки було змінено і надано дозвіл на проектування та будівництво комплексу будівель адміністративного, житлового та господарського призначення з підземним паркінгом.

Споруджувати будинок у провулку почали торік у листопаді. Кияни, та активісти декілька разів захоплювали будмайданчик та не дозволяли проводити будь-які роботи тут. А 26 квітня Держархбудконтроль видав відповідну заборону.

Зараз ви читаєте новину «Церква програла перше засідання по будівництву у Десятинному провулку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути