середа, 24 серпня 2016 18:23

"Друзі з "калашами" 1962-го року воюють, а тут в руках поліції нова зброя"

"Друзі з "калашами" 1962-го року воюють, а тут в руках поліції нова зброя"
Gazeta.ua

Кияни поділились враженнями про військовий парад до Дня Незалежності на столичному Хрещатику.

"Коли президент оголосив цей парад, я був не в захваті. Мені це непотрібно як українцю-націоналісту, - каже киянин Анатолій Романюк, 58 років. Мої друзі із "калашами" 1962-го року воюють, а тут, в руках поліції новітня зброя. Не варто було його проводити. Виступи президента ніби на словах одне, а на ділі інше. Мені душа болить, що мої побратими тисячами гинуть. Сьогодні має бути концерт український, виступи патріотичні. А тут нагороджували військових. Вважаю що нагороди вручати можна тоді, коли ми вибили ворога з цієї землі, а зараз в нас війна, люди в окопах гинуть і немає чим їх нагодувати та одягнути. Я прийшов сюди бо це для мене свято українське, я радий шо є 25 років незалежності, і хочу щоб ще на багато років ця Україна була багата для моїх правнуків. Ми не маєм віддати її ніяким "янучарам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Боюсь, що про добровольців забудуть, як свого часу забули про афганців" - "Батя"

"Чудовий парад, стільки нашої техніки. Не так багато років пройшло, і ми вже стільки всього маємо, просто гордість за наші збройні сили, - ділиться враженням від параду 30-річна Ірина Аніловська. Працює приватним підприємцем. Я сфотографувалась з деякими сім'ями, подякувала і жінкам, бо як вони самі кажуть що тил також важливий. Я тут, щоб висловити підтримку насамперед. Парад потрібен, бо ми в стані війни і урочиста картинка важлива для багатьох. Паради проводяться у всіх країнах. У нас нічого не було, а тепер в нас є. Ми бачимо на власні очі і це надихає. Можливо за допомогою Америки ми будемо найсильнішою армією у Східній Європі, бо ми переконались в нашому потенціалі сьогодні."


"Прекрасні враження. Я абсолютно підтримую ідею параду через те що, по-перше як сказав президент "народ має бачити армію в яку інвестує", а по друге, незалежність — це те за що військові віддають свої життя, для них це не просто слова, - каже науковець Наталя Старченко, 55 років. Воїни мусять знати що народ їх любить. Парад - це єднання народу і народної армії. Символ параду також важливий для людей на передовій, нам про це сказали волонтери. Для мирних людей парад це нагадування "друзі, війна триває". Єдиний аргумент не піти на парад, це сходити в госпіталь до поранених."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Задоволений, що після параду асфальт залишився" - Кличко

"Враження останніх років це сльози, тому шо в країні війна, - ділиться Олена Анікіна, 34 роки. Це не просто красива техніка, а наша бойова зброя. Парад потрібен так само, як природі потрібні комашки, хоча нам вони видаються непотрібними, але всі повинні побачити і зрозуміти, що йде війна. Це підіймає бойовий дух, тому парад є доброю справою."

Нагадаємо, після військового параду добровольці й волонтери пройшлись Хрещатиком "Ходою нескорених".

Зараз ви читаєте новину «"Друзі з "калашами" 1962-го року воюють, а тут в руках поліції нова зброя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути