середа, 24 серпня 2016 16:13

Добровольці й волонтери пройшлись Хрещатиком "Ходою нескорених"
9

Фото: Сергій Старостенко

Кілька тисяч добровольців та волонтерів пройшлись "Ходою нескорених" по Хрещатику після військового параду. Багато людей з портретами загиблих в АТО й поранених. Одну з колон прикрасив великий плакат з написом "Іловайськ".

За словами організаторів акції, хода – знак глибокої поваги до лікарів, волонтерів, батьків бійців, до тих воїнів, які повернулись незламними. Знак незламності.

Серед учасників ходи бійці добровольчих батальйонів та ЗСУ. Багато військових після поранень. На скутері та дівчиною позаду сидить чоловік у формі та нагородами на грудях.

"Я тут, щоби показати,що життя після поранення не закінчується, - каже колишній боєць 20-ї ОМПб 93-ї бригади Анатолій Фатєєв. На фронт чоловік пішов добровольцем і став сапером. Підірвався на міні під Мар'їнкою, втратив обидві ноги. Треба зібрати всю свою силу волі, стати на ноги і брати активну участь в житті. У нас ще дуже багато роботи. Війна буде довга і тривала. Що на східному фронті, що на внутрішньому," - зазначив Фатєєв.

Попереду колони стоїть кілька позашляховиків, які за словами учасників, пройшли АТО. Волонтери й активісти тримають в руках маскувальні сіткий портрети й національні прапори.

Читайте також: "Задоволений, що після параду асфальт залишився" - Кличко

"Приводом для "Ходи нескорених" є наша незалежність та війна на Сході. тут родини загиблих і тих, хто зараз боронить в АТО нашу країну. Також, тут є бійці з фронту, капелани, волонтери. Хода аполітична. Жодної партії та символіки. Ми хочемо показати, що ми єдині, нескорені. Вимог не висуваємо" - зазначає 43-річний Петро Цвігун, співорганізатор акції

Об 11:30 колона з кількох тисяч людей в супроводі десятка поліцейських на велосипеді рушає із Хрещатика до Михайлівської площі. Одну з колон очолює екс-начальник штабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт (позивний Батя) гуртом з бійцями співають гімн України та скандують "Слава Україні - Героям слава".

Зараз ви читаєте новину «Добровольці й волонтери пройшлись Хрещатиком "Ходою нескорених"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути