субота, 03 жовтня 2015 11:30

Через різке похолодання кияни розкуповують обігрівачі
4

Фото: Яна Романюк

Після відчутного похолодання кияни активніше стали скуповувати обігрівачі.

"Попитом серед споживачів користуються недорогі моделі, - каже Роман Козачук, продавець консультант одного зі столичних магазинів техніки. – Усі цікавляться, який прилад швидше нагріє приміщення і "з'їсть" менше світла. Часто до каси несуть радіатори, конвектори, тепловентилятори".

Для квартир радить обирати масляні обігрівачі, бо вони працюють безшумно, довго зберігають тепло після вимкнення.

"Масляний обігрівач не спалює кисень і не сушить повітря у квартирі, - говорить Роман. – Це найкращий варіант для сімей з дітьми. Ціни зараз коливаються від 200 до 2 тисяч гривень. Дешеві розкуповують швидше. На дорогі моделі попит невеликий. Їх частіше замовляють в офіси".

Популярністю в українців користуються тепловентилятори, бо вони займають мало місця у квартирі, швидко нагрівають кімнату.

"Вони найдешевші у ціні, але спалюють кисень і можуть провокувати алергію, бо піднімають у повітря пил, - розказує продавець. – Працюють, на відміну від інших обігрівачів, дуже шумно".

Киянин Тарас Ставицький купує масляний обігрівач за 1 тис. грн.

"Переїхали в іншу квартиру, бо в старій підняли плату за оренду, - говорить Тарас. – Балкон не засклений, балконний блок старий. Коли надворі похолодало, в квартирі температура впала до 16 градусів. Мусимо брати обігрівач, бо в хаті мала дитина. До опалювального сезону ще два тижні. Треба якось обігрівати помешкання".

Киянка Тетяна Пас продає обігрівачі в інтернет-магазині.

"У виборі обігрівача українці цікавляться не брендом, а ціною, - говорить Тетяна. – Як і вся техніка, обігрівачі подорожчали майже удвічі. Найчастіше беруть такий, що розрахований на обігрів кімнати площею у 15-18 метрів квадратних. Найкраще радіатори і тепловентилятори продаються у жовтні, коли температура повітря у квартирі знижується, а опалення ще не вмикають. Як і будь-який сезонний товар він приносить гарні виторги протягом кількох тижнів. Наприклад, у вересні, коли різко похолодало, замовляли в день по 20 тепловентиляторів, 10-15 масляних та інфрачервоних обігрівачів".

В одному зі столичних гіпермаркетів масляні обігрівачі продають по 1-1,6 тис. грн. Техніку пропонують придбати у кредит на 12 місяців. На конвектори за 470-600 грн дають гарантію до 2 років.

Зараз ви читаєте новину «Через різке похолодання кияни розкуповують обігрівачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути