середа, 28 грудня 2016 16:36

Сосна чи ялина: яке дерево краще ставити на Новий рік
8

Фото: ladnydom.pl

Правильний вибір новорічного дерева додасть смаку святковому декору та залишить позитивні враження до кінця зими. Сосна та ялина мають хвою, яка по різному пахне та зберігається у приміщенні. Про переваги кожного дерева пише ladnydom.pl. Про це у наступній добірці.

Сосна, на відміну від ялини, має довші та грубіші голки до 16 см. Їх можна застосовувати для салатів, кидати для аромату в спиртні напої. Містять вітаміни С, А та В. Тому, якщо ви привезли додому свіжу сосну та вирішили трохи обчистити її гілля, щоб було більше місця для прикрас - не поспішайте викидати зрізану хвою.

Ялина має тонке та елегантніше на вигляд гілля з короткими голками. На них краще тримаються новорічні прикраси, ніж на сосновому дереві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цьогоріч на свята відмовляються від ялинок - декоратор

Сосна - дерево, яке добре опирається засусі. Може довго стояти без води. Тоді як ялину треба часто поливати біля місця зрізу та бризкати на гілля. За таких умов вона простоїть місяць і не обсиплеться. Сосна може зберігатись у приміщенні до двох місяців.

Сосна, як і ялина, добре опирається сильним морозам. Якщо ви вирішили посадити у дворі хвойне дерево та прикрашати на свята - можна брати одне та інше. Однак чутливість сосен полягає в тому, що вони сохнуть від забруднення атмосфери. Тому, якщо ваш дім розташований неподалік дороги - краще вирощуйте ялини.

Перед тим, як ставити у хаті зрізане хвойне дерево, рекомендують залишити його на тиждень-два у резервному приміщенні. Ялину рекомендують ставити в темне приміщення, в коридор або гараж за температури 10-15 градусів, а сосну у освітленому місці, де температура повітря в межах 4-6 градусів вище нуля.

Зараз ви читаєте новину «Сосна чи ялина: яке дерево краще ставити на Новий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути