понеділок, 26 грудня 2016 14:34

Цьогоріч на свята відмовляються від ялинок - декоратор

Живі ялини та віття перестають бути обов'язковим атрибутом новорічно-різдвяних свят. Замість дерев люди залюбки встановлюють альтернативні декорації з сушених ягід, а також малюють ялини на тканинах.

Про це Gazeta.ua розповідає столичний декоратор Тетяна Вербицька.

"В Європі така тенденція - малювати ялинки. Її переймають і в Україні. Вішають гілку, таку як з дерева. На неї вішають біле полотно, простирадло. На ньому принт ялинки. Або мальований принт, або з такої справжньої ялинки, як фотографія - ніби принт. А гілка чіпляється на стіну, і в тебе ніби як на стіні висить штора- біле полотно, на якому напринтована або намальована ялинка. Якщо потрібно об'єм додати, то можна на неї іграшки вішати, або гірлянду на неї вішати. І вона в тебе ніби намальована", - розповідає Тетяна.

Автор: novate.ru
 

Картину з ялинкою малюють власноруч, а також замовляють у майстрів. По вартості така модель обходиться стільки ж, як придбання живої.

"Можна купувати тканину, іти в місце, де принтують тканину. Так само, як футболки можна принтувати, можна і тканину. Ти шукаєш в інтернеті, яка тобі ялинка подобається, і зазвичай в таких агенціях, де є принт, є свій штатний дизайнер. Це не гривня, не дві. Буде макет 200-300 коштувати. Плюс-мінус. Але, в принципі, це цікаво", - говорить дизайнер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як за 100 років змінились ялинкові прикраси в Україні

Хоч в Україні цьогоріч відмовляються майструвати ялинки з книжок та шаф, декоратори мають оригінальні ідеї, які можуть замінити встановлення живого дерева. Їх переймають на заході, або придумують самі.

"Я у цьому році хотіла зробити на замовлення ялинку з металу і ламп. Але ніхто на це не згодився. Навіть наші екстравагантні замовники сказали - ні. Можливо, на наступний рік хтось згодиться. Буду пропонувати ще. Також бачила гарну ідею - прислали фото з-за кордону. Ялинка була зроблена з подушок. Подушки вишиті. І їх ставили, як в нас бабусі-прабабусі. Кидали просто на ліжка подушки, вони так лежали. То так само була ялинка з подушок, горою складена, і ці подушки мали на кутках китички. І ці китиці виглядали прекрасно. Це була вітрина магазину, мені її сфотографували. Цікава така ідея", - розповідає Тетяна.

Зараз ви читаєте новину «Цьогоріч на свята відмовляються від ялинок - декоратор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути