четвер, 21 березня 2024 12:10

Що робити, якщо у борошні завелися жучки

Що робити, якщо у борошні завелися жучки
Щоб вивести жучків в борошні, достатньо буде зробити кілька простих кроків Фото: pinterest

Борошно завжди потрібно просіювати.

Буває трапляється, що у ньому заводяться жучки. Їх ще називають борошняні хрущаки. Їх личинки потрапляють у будинок разом із купленою крупою, борошном, сухофруктами чи спеціями з магазину. А вже з личинки за сприятливих для них умов виводиться комаха.

Заражене борошно краще вже не вживати. Навіть після просіювання продукт зіпсований. Продукти життєдіяльності жучків токсичні та можуть стати причиною появи алергічних реакцій і навіть спровокувати розлади шлунково-кишкового тракту

Чи можна врятувати борошно

Є шанс врятувати продукт лише у тому випадку, якщо у ньому небагато жучків. Але варто пам'ятати, що не завжди виходить повністю очистити борошно. Тому вживати продукт, який навіть очищений таким чином, все одно ризиковано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для чого класти сірники у шафу з крупами: лайфхак, який знають одиниці

Якщо жучків у борошні небагато, то потрібно очистити продукт від дорослих особин. Провести температурну обробку продукту. Для цього борошно потрібно або покласти на кілька днів у морозильну камеру, або прогріти в духовці за температури 50 градусів упродовж пів години.

Після цього просіяти продукт і перебрати його вручну.

Щоб попередити появу таких жучків у борошні в майбутньому, потрібно зберігати цей продукт у скляних, пластикових або металевих ємностях.

Знищити міль у будинку чи квартирі вдається не завжди просто і швидко. Одразу виникає думка, звідки вона могла з'явитись. Щоб позбутися її назавжди, треба знати, в яких місцях їй найкомфортніше.

Міль любить темні і вологі місця, де їй легше розмножуватися. Вона любить текстильні волокна. Це шерсть, бавовна, льон та шовк. А ще може атакувати хутро та шкіру. Крім того, міль приваблюють харчові залишки та забруднення на тканині.

Зараз ви читаєте новину «Що робити, якщо у борошні завелися жучки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути