вівторок, 19 березня 2024 13:55

Відлякує і створює приємний аромат: як швидко "вивести" міль з квартири

Відлякує і створює приємний аромат: як швидко "вивести" міль з квартири
Є перевірені способи, як знищити міль у квартирі Фото: pinterest

Знищити міль у будинку чи квартирі вдається не завжди просто і швидко. Одразу виникає думка, звідки вона могла з'явитись.

Щоб позбутися її назавжди, треба знати, в яких місцях їй найкомфортніше.

Міль любить темні і вологі місця, де їй легше розмножуватися. Вона любить текстильні волокна. Це шерсть, бавовна, льон та шовк. А ще може атакувати хутро та шкіру. Крім того, міль приваблюють харчові залишки та забруднення на тканині.

Способи захисту одягу

Платтяні шкідники живуть в шафах з одягом, тому для ефективної боротьби з ними необхідно влаштувати генеральне прибирання в кімнаті і гарненько провітрити приміщення. Влаштуйте велике прання і виперіть весь гардероб.

Якщо на вулиці холодно, можна винести одяг на балкон і залишити на кілька днів. Мінусова температура смертельна для личинок. Ще можна обробити її парою. Особливо це актуально для м'яких меблів, в якій моль може відкласти яйця.

Для більш ефективної боротьби використовуйте спеціальні аерозолі. Ці препарати допомагають знищити не тільки личинок, а й дорослих особин.

Лаванда та дубове листя

Лаванда є природним засобом захисту від молі завдяки своєму сильному аромату, який заважає комахам. Достатньо покласти сушені квіти лаванди або дубове листя в мішечок з тканини і розвісити їх у шафі. Це не тільки відлякає міль, але й надасть вашому одягу приємного аромату.

Силікагель

Силікагель – це матеріал, який ефективно поглинає вологу, що робить середовище непридатним для життя молі. Можна розмістити кілька пакетиків силікагелю у шафі з одягом, щоб підтримувати сухість та запобігати появі молі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися молі ‒ перевірені способи

Хімчистка для старих речей

Якщо ви любите ретро-одяг і часто купуєте що-небудь на барахолках, то одразу несіть такі вироби на чистку. Не вішайте їх в шафу і вже тим більше не надягайте. Вся справа в тому, що личинки молі можуть перебувати навіть в швах на одязі і потім переповзати на інші речі

Спеціальні протимольні засоби

На ринку існує безліч спеціальних засобів проти молі, які можна використовувати як додатковий захист. Це можуть бути спреї, блоки або пастки, які ефективно знищують міль та запобігають її появі.

Липка стрічка допомагає від усіх мух. Стрічка-пастка також допомагає боротися з міллю. Попередньо на неї потрібно нанести риб'ячий жир, який приверне увагу комах.

Кімнатні рослини мають не лише декоративну функцію, а й очисну. Вони пропускають через свої природні фільтри шкідливі речовини, що витають у повітрі, передає Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Відлякує і створює приємний аромат: як швидко "вивести" міль з квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути