четвер, 01 грудня 2016 10:47

Як продовжити життя квітам у вазі

 

Взимку живі квіти - це не тільки красиво, але і дуже щедро. Такий подарунок хочеться зберегти якомога довше, щоб він радував око. Ось прості поради для тих, хто хоче продовжити життя прекрасного букету.

Отже, на вулиці мороз, а у вашій квартирі раптом "оселився" шикарний букет з троянд? Сподіваємося, цей текст допоможе вам зберегти квіти у вазі в живому вигляді якомога довше.

Порада № 1

Зріжте з ніжки квітки "зайві" листя, щоб жодна частина квітки, крім стебла, що не перебувала у воді. Справа в тому, що намоклий лист практично відразу гине, в ньому починається процес гниття, який викликає в'янення всієї квітки. Або навіть цілого букета.


Порада №2

Якщо вже хтось зважився купити квіти взимку і подарувати вам - це означає, що дана людина вас любить і цінує. Відповідайте йому взаємністю - зробіть так, щоб його презент простояв не день-два у вазі, а значно довше. Для цього слідом за видаленням листя необхідно зрізати низ ніжки. Зробити це слід дуже гострим ножем або лезом, не залишаючи рослинних волокон - зріз повинен бути рівний і гладкий. Крім цього, щоб уникнути попадання повітря в "судини" квітки обрізати кінчики слід під водою, а не на відкритому повітрі.

Порада №3

Вода у вазі не повинна бути дуже холодною - або кімнатної температури, або нижче на кілька градусів. Цілком достатньо воді охолонути на балконі протягом декількох хвилин. Якщо ж вам потрібно зберегти букет теплолюбних квітів - конвалій, ромашок і нарцисів - сміливо ставте квіти в теплу воду.

Порада №4

Міняти воду у вазі потрібно через день. За гвоздиками догляд ще "ледачіший": воду можна міняти тільки два рази в тиждень. До речі, не останню роль відіграє і жорсткість води - якщо цілюща волога швидко втрачає прозорість, набуваючи неприємний запах, її потрібно змінювати в міру необхідності, але не частіше ніж один раз на день.

Порада №5

Зберегти свіжість живих квітів у вазі допоможе яблучний оцет або медичний спирт. Досить від декількох крапель до столової ложки на вазу - залежить від розміру букета. У випадку з трояндами їх життя продовжить кинутий в воду шматочок цукру.

Сподіваємося, ці прості поради допоможуть вам насолоджуватися подарованим букетом взимку значно довше!

Зараз ви читаєте новину «Як продовжити життя квітам у вазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути