четвер, 05 травня 2016 16:40

В німецьких таборах смерті кролики харчувалися краще за людей

В німецьких таборах смерті кролики харчувалися краще за людей

У 1945-му році військовий репортер популярної американської газети "Чикаго Трибюн" Сігрід Шульц знайшла великий альбом ручної роботи з шматочками кролячої вовни на обкладинці. У альбом називався "Ангора" і містив 150 фотографій.

Альбом містив опис: "маленький кролик, більший, зовсім великий". Під кожним цифри: 6500, 13 000, 25 000. Це означає, що в 1941 році кроликів, що живуть в концтаборах, було 6,5 тисяч, в 1942-му - їх кількість зросла до 13 тисяч, а в 1943-му - до 25 тисяч. На іншій сторінці - плани щодо забезпечення німецької армії одягом з ангорської вовни. Светри - 12 тисяч штук, кальсони – 13,1 тисяч, шкарпетки – 52, 5 тисяч. Це і був таємний проект Гіммлера під назвою "Ангора". Повідомляє ІНФОРМАТОР.

У 1942 році в німецькі табори зі Сходу були направлені численні вагони для худоби. Втім, ними перевозили також і людей. Міста Німеччини масові бомбардувалися. Однак міністр науки, виховання і народної освіти Бернхард Руст хвилюється про інше. Напередодні настання зимових холодів він піклується про долю морських свинок, призначених для медичних дослідів. Він пише, що "за будь-яких обставин необхідно уникали тривалих перевезень тварин".

Генріх Гіммлер оцінив чудову якість ангорської вовни. Розведення ангорських кроликів взагалі стало типовою німецькою галуззю ще в XVII столітті. У Німеччині 1930-х років було офіційно зареєстровано всього від 65 до 100 заводів.

У шкурки кроликів планувалося вдягнути еліту німецької армії і чиновницьку верхівку. Шкарпетки - для підводників німецьких військово-морських сил, льотні куртки і коміри - для асів люфтваффе, кальсони - для солдатів вермахту. Догляд за тваринами здійснювався в повній відповідності з наукою: просторі, чисті і опалювальні клітини, їжа, приготована за спеціальним рецептом, кращий ветеринарний догляд.

У 2007 році в одному зі своїх інтерв'ю на громадському радіо штату Вісконсин дослідник Голокосту Гарольд Маркузе розповів про епізод, коли кілька голодних в'язнів наважилися з'їсти одного кролика. За що і були розстріляні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відкритий список" допоможе знайти жертв репресій 1917-1991 років

Зараз ви читаєте новину «В німецьких таборах смерті кролики харчувалися краще за людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути