середа, 19 червня 2013 18:56

В Англії сподіваються виявити середньовічне село, вимерле під час Чорної смерті

В Англії сподіваються виявити середньовічне село, вимерле під час Чорної смерті
Фото: archae.ru

У Великобританії археологи, використовуючи геодезичне обладнання, провели дослідження середньовічного села в Східному Суссексі. Вивченню піддалося нині зникле село Екзит, що знаходиться поряд зі Сіфордом.

У роботі науковців був використаний GPS, геодезисти також провели геофізичні дослідження території того місця, де 100 років тому була відкрита кам'яна церква. Всі ділянки також були розділені на 20-метрові сектори, які вивчили за допомогою георадара.

Результатом дослідження стало розуміння того, що 1255 року на місці села існувала церква і, що саме поселення загинуло через 100 років в результаті нападу французького десанту та епідемії Чорної смерті (бубонної чуми), яка вразила Англію.

Перші археологічні розкопки на цій території проводилися в 1913 році, тоді дослідникам вдалося виявити останки церкви з найменшим нефом в Сассексі, довжиною 10 метрів.

Археологічний матеріал простежувався тільки в безпосередній близькості від церкви. В основному це були уламки кераміки. Інших будівель і споруд виявлено не було. Тепер археологи сподіваються за допомогою застосування новітніх технологій знайти саме середньовічне село.

Зараз ви читаєте новину «В Англії сподіваються виявити середньовічне село, вимерле під час Чорної смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути