середа, 24 квітня 2013 12:39

У давній Британії жінок хоронили головою на південь

Як виявилося, Віндзор був популярний серед аристократів набагато раніше, ніж було прийнято вважати. Археологи під час розкопок виявили недалеко від Royal Borough поховання з останками 40-річної жінки, яка померла 4,4 тис. років тому, повідомляє Independent. Якщо судити за предметами, знайденими в могилі, вона належала до місцевої еліти.

Жінка носила намисто зі складених невеликих золотих пластин, бурштину й шматочків бурого вугілля. Вона також носила намисто з лігніту. Ґудзики одягу, який не зберігся, були зроблені з бурштину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Англії виявили ??рідкісну срібну монету 9 століття

За словами археологів, золото, використане для прикраси, було видобуто на заході за сотні миль від місця поховання, а бурштин був доставлений з узбережжя Північного моря.

У руках жінка тримала чашу діаметром 20 см, прикрашену геометричними фігурами. Її тіло було поховане головою на південь, що, на думку британських фахівців, невипадково. Як правило, в той час чоловіків ховали головою на північ, а жінок - головою на південь. Можливо, це було пов'язане з тим, що образ жінки асоціювався у стародавніх з теплим півднем, тоді як образ чоловіка - з суворою північчю.

Зараз ви читаєте новину «У давній Британії жінок хоронили головою на південь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути