понеділок, 29 серпня 2016 11:19

У Музеї книги і друкарства покажуть фотографії початку війни з Росією

У Музеї книги і друкарства покажуть фотографії початку війни з Росією

Музей книги і друкарства України запрошує на виставку "Пантеон. Війни за незалежність". Експозиція присвячена 25-й річниці з Дня відновлення незалежності України. Відкриття відбудеться 29 серпня о 16:00 за адресою вул. Лаврська, 9 (на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника).

"Пантеон у нашій виставці - загальна назва для місця пам'яті людей, які віддали своє життя за Україну не лише у війні з російським агресором, яка триває зараз, але в усі роки боротьби за незалежність нашої країни", - пишуть у Facebook працівники Музею книги і друкарства України.

Серед експонованих видань - "Нарис історії Організації Українських Націоналістів" Петра Мірчука, "У пошуках свободи. Есеї про історію та політику" Адама Міхніка, дослідження архієпископа Ігоря Ісіченка, видання із серії "Бібліотека українського воїна", "Літопис самовидців: девять місяців українського спротиву" (проект Оксани Забужко), "[94] дні. Євромайдан очима ТСН ", #Euromaidan – History in the Making та багато ін., які відображають боротьбу за незалежність України в історичному розрізі.

Графічна частина виставки представлена роботами Георгія Якутовича, а також фотоколажем зі світлин бориспільського фотографа Павла Магденки.

"На цих фото ви зможете побачити зустріч на військовому аеродромі загиблих пілотів розвідувального літака Ан-24 "Блакитна стежа". Світлини 2014 року фіксують початок війни з Росією, чергової війни за нашу незалежність", - зазначають у прес-службі музею.

На відкритті виставки "Пантеон. Війни за незалежність" виступить Вадим "Ярема" Шевчук - учасник гурту "Хорея козацька", відомий лірник та художник.

Експозиція побудована на матеріалах Музею книги і друкарства України, Бориспільського державного історичного музею та видань з особистої бібліотеки Степана Дячука.

Виставку експонують щодня, крім вівторка, з 10:00 до 17:00 год. Триватиме до 14 жовтня 2016 року.

Нагадаймо, з 22 серпня у Національному музеї історії України триває виставка "Становлення України: постаті та реліквії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 вересня по 16 жовтня відбудеться виставка родини Коткових

Зараз ви читаєте новину «У Музеї книги і друкарства покажуть фотографії початку війни з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути