Ексклюзиви
неділя, 28 серпня 2016 01:57

8 вересня по 16 жовтня відбудеться виставка родини Коткових

 
З 8 вересня по 16 жовтня Музей сучасного мистецтва України відкриває для поціновувачів мистецтва неймовірне сузір'я родини Коткових.
Кожна зірка спалахує своїм неповторним світлом й сяє доти, доки її помічають, доки тягнуться погляди до її мерехтіння на мінливому небосхилі життя.
Родина Коткових подарувала усім нам можливість зачаровуватись надзвичайними взірцями сучасного мистецтва. Найяскравіша зірка плеяди Коткових – Ернест Котков. Художник-монументаліст, живописець, графік. Його шлях у мистецтві – це шлях людини, котра в основу свого життя поклала подолання стереотипів, переборення себе, матеріалу, консерватизму школи, нерозуміння влади. Творчість цієї легендарної постаті розкиває життєву позицію митця, якому довелось творити у складні часи соціалістичного реалізму: його стійкість, нездоланність, пошук нових форм та засобів самовираження, проникнення в таємниці гармонії і дисгармонії буття. Він був інакшим за радянські часи, він був надзвичайно сучасним й непередбачуваним у роки незалежної України. А для багатьох митців він був фігурою містичною, до якого приходили за творчим благословенням. "Його твори - внутрішня реальність. Він спостерігає їх відчуттям світу, яке знаходиться на дні свідомості; він споглядає їх і дивується їм; він стає їх володарем в процесі творчості і відчуває себе чужаком серед них, бо не може дати пояснення" - писав про майстра О. Павлов.
 
Зірки, які несуть у собі багато енергії повинні мати величезну внутрішню силу, але їм дуже потрібна підтримка близької по духу особистості. Для Ернеста Коткова такою підтримкою стала його дружина – сподвижниця, натхненниця й друг. Валентина Коткова людина творча й обдарована, а працюючи із "живими фресками", саме так називають гобелени, вона вплітає магію жіночої краси, впевненості й любові в усіх й усе, що її оточує. Її творчість, її особистість, її гармонійність несуть чаруючу красу світу, дарують спокій й душевний лад.
 
Не менш значуща особистість син Ернеста Коткова – Ігор Котков – талановитий, загадковий, містичний, філософський. Тільки своєї уявою й фантазією людина може створювати анімацію. Ігор живе чудом, він створює мультфільми, він занурюється у свій власний загадковий світ, він шукає нові творчі шляхи, він йде своїм особистим шляхом художника-жипописця-чарівника.
 
У рамках проекту Музею сучасного мистецтва України "Семейные ценности – Родинні зв'язки" ви зможете насолодитися творами цієї зіркової родини, поспілкуватися із Валентиною та Ігорем Котковими, дізнатися про їх творчі та соціальні проекти і плані; почути спогади про головну зірку їх родини – Ернеста Коткова, який народився під знаком Риби і пам'яті якого й названа ця виставка.
Чекаємо на Вас 8 вересня о 18.00 на відкритті виставки "Під сузір'ям Риби".
Саме осінніми вечорами на небосхилі під "Великим Квадратом" Пегаса можна помітити ланцюжок зірок, де у західній його частині видно одне з найдавніших сузір'їв - сузір'я Риби.
Зараз ви читаєте новину «8 вересня по 16 жовтня відбудеться виставка родини Коткових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі