понеділок, 20 травня 2013 10:52

Рис вперше почали вирощувати в Китаї більше 7000 років тому

Автор: Фото: vk.com
 

Нові археологічні відкриття в китайському місті Юяо провінції Чжецзян дають більш чітку картину життя раннього неоліту східного Китаю і підтверджують, що стародавні китайці першими почали практику вирощування рисових культур.

Археологи завершують 10-річні розкопки на археологічній ділянці в горах Тяньлі. Археологічний майданчик культури Хемуду розповідає про життя давнього Китаю в 7000-5000 роках до н.е., це одне з найбільш ранніх свідчень життя в епоху неоліту східного Китаю. Археологічний майданчик займає площу більше 30 000 кв.м.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай прагне зробити давню корейську династію частиною китайської історії

За останні 10 років досліджень було вивчено близько 1 800 кв.м. землі і виявлено більше 7 тисяч реліквій.

За словами керівника групи археологів Сунь Гопіна, на сьогоднішній день це найбільша збережена колиска культури Хемуду. Тут можна побачити чітку структуру дерев'яних житлових і робочих зон племені. Відкриття на території гір Тяньлі доводять, що практика вирощування рисових культур почалася в Китаї. Багато відкриттів на цьому археологічному ділянці стали першими у своєму роді за 40-річне вивчення культури Хемуду.

Стародавні сходи зроблені з цілісного шматка дерева, великі будинки для ритуальних заходів, різьблені ритуальні вироби і дерев'яні мечі дозволяють уявити життя людей більше 7 000 років тому. Археологічні знахідки в горах Тяньлі були випадково виявлені в 2001 році місцевими жителями. Після трьох років досліджень і підготовки в 2004 році на майданчику офіційно почалися археологічні роботи. Археологічний майданчик відкрита для туристів з 2007 року.

Зараз ви читаєте новину «Рис вперше почали вирощувати в Китаї більше 7000 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути