четвер, 30 червня 2016 17:50

Одеські пам'ятки планують включити у список ЮНЕСКО

Одеські пам'ятки планують включити у список ЮНЕСКО

Під час сесії Одеської міської ради депутати підтримали проект рішення "Про затвердження міської цільової програми "Номінацію історичних надбань Одеси в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО" на 2016-2018 роки".

Як повідомив під час обговорення проекту голова управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини Одеської міської ради Андрій Шелюгин, метою даної програми є розробка номінаційного досьє Одеси, а також збереження та відновлення історичної спадщини міста. Повідомляє odessit.ua.

Крім історичної частини, програма охоплює і буферну зону міста, яка також потребує відновлення. Номінаційне досьє дозволить Одесі претендувати на входження її історичного надбання в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У рамках реалізації програми заплановані реставраційні роботи та ремонт пам'яток архітектури і містобудування, ремонт елементів історичного декору і одеських монументів, визнаних об'єктами культурної спадщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи виявили знахідки часів Богдана Хмельницького

У результаті реалізації програми автори сподіваються не тільки забезпечити включення історичної частини Одеси до списку ЮНЕСКО, але й зберегти та відновити найбільш цінну історичну забудову і пам'ятники, збільшивши тим самим туристичний потенціал Одеси.

Як повідомлялося раніше, 1 липня в Музеї історії міста Києва відбудеться відкриття виставки "Дніпро" та Київська гавань".

Зараз ви читаєте новину «Одеські пам'ятки планують включити у список ЮНЕСКО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути