четвер, 22 серпня 2013 14:59

Марсель Пруст від "хворобливої" мастурбації рятувався у борделі

Автор: Фото: booklips.pl
  На цьому фото Марселеві 16 років, за рік до конфузу в борделі
На цьому фото Марселеві 16 років, за рік до конфузу в борделі
Марсель Пруст, один з найбільших французьких письменників у юності був хворобливо узалежнений від мастурбації. І це було великим клопотом для його батьків, особливо тата, лікаря й гігієніста. Він, як і більшість його сучасників, уважав, що ця залежність, якщо нею легковажити, може призвести до гомосексуалізму. Щоб "вилікувати" проблему свого 17-річного сина, Пруст-старший у травні 1888 року дав йому 10 франків і відправив до місцевого борделю. Як видно з листа, написаного Марселем дідові, дуже імовірно, що майбутній письменник був і справді гомосексуалістом, адже відвідини будинку розпусти пішло зовсім не за планом батька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марсель Пруст, окрім мами, жінок не любив

"18 травня 1888 року

Четвер увечері

Мій дорогий дідусю

Я звертаюся до Твоєї милості по суму 13 франків, яку я хотів був узяти у пана Натана, але мама каже, щоб попросив у тебе. І ось чому. Я так нагально мав з'ясувати, чи жінка може стримати мою жахливу звичку мастурбації, що тато дав мені 10 франків, аби я пішов до борделю. Але я спершу, в пориві емоцій, розбив вазон за 3 франки, а потім через хвилювання не зміг трахати. Тож я повернувся до висхідної точки, й чекав, коли час біжить, на 10 франків, щоб собе задовольнити, плюс три франки за вазу. Але не смію просити батька більше грошей за такий короткий проміжок часу, тож сподіваюся, що ти можеш прийти мені на допомогу в обставинах, що - як знаєш - є не тільки рідкісні, але й унікальні. Адже ж не може статися двічі в житті, щоб впасти в такі емоції, щоб бути не в стані трахати.

Цілую тебе тисячу разів, і насмілюся заздалегідь подякувати.

Я буду вдома завтра вранці об 11.00. Якщо моя ситуація зрушить з місця й ти відгукнешся на моє уклінне прохання, сподіваюся  сподіваюся побачити тебе зі вказаною сумою. У будь-якому випадку, дякую за твоє рішення, яке - як я знаю - випливає з нашої дружби.

Марсель".

Автор: Фото: booklips.pl
 

Зараз ви читаєте новину «Марсель Пруст від "хворобливої" мастурбації рятувався у борделі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути