вівторок, 24 травня 2016 09:15

22 роки тому світ вперше побачив "Кримінальне чтиво"

22 роки тому світ вперше побачив "Кримінальне чтиво"

24 травня 1994 року на 47-у Каннському фестивалі "Золоту пальмову гілку" отримав фільм "Кримінальне чтиво" Квентіна Тарантіно.

Режисер зняв фільм у стилі "чорної комедії". Він мав великий успіх у публіки та критиків і став культурним феноменом 1990-х років. Повідомляє "Цей день в історії".

У січні 1993 року сценарій "Кримінального чтива" був завершений. Компанія TriStar, яка попередньо погодилась фінансувати зйомки, згодом відмовилась від фільму, вважаючи його занадто малобюджетним.

Зйомки фільму тривали з 20 вересня до 30 листопада. У травні 1994 року "Кримінальне чтиво" вперше показали на Каннському фестивалі, і він одразу ж став сенсацією сенсацію. 24 травня 1994 року фільм отримав його вищу нагороду "Золоту пальмову гілку" і протягом наступних кількох місяців був показаний ще на кількох європейських фестивалях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про "київський Париж" та корисність Дніпра розповість письменник

Фільм був номінований на сім "Оскарів", поступившись в більшості з них "Форесту Гампу", - Тарантіно і Евері здобули нагороду за кращий оригінальний сценарій. Всього "Кримінальне чтиво" завоював понад сорок кінематографічних нагород, включаючи "Золотий глобус" і BAFTA.

Нагадуємо, що на відкритті історичного форуму в Берліні, присвяченого темі європейської історичної пам'яті про вигнання, насильницьке переселення та депортації, відзначили українську співачку Джамалу та її пісню "1944".

Зараз ви читаєте новину «22 роки тому світ вперше побачив "Кримінальне чтиво"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути