понеділок, 23 травня 2016 15:15

На форумі істориків у Берліні відзначили Джамалу

На форумі істориків у Берліні відзначили Джамалу

На відкритті історичного форуму в Берліні, присвяченого темі європейської історичної пам'яті про вигнання, насильницьке переселення та депортації, відзначили українську співачку Джамалу та її пісню "1944".

За словами кримського історика Гульнари Бекірової, російський історик Арсеній Рогінський в своїй промові зазначив кілька важливих моментів цієї історії, - повідомляє Крым. Реалии.

"Серед них і про те, що мені давно зрозуміло, але рада, що цю думку висловив авторитетний історик - важливість популяризації цих досі маловідомих сторінок європейської історії", - зазначила Гульнара Бекірова.

Вона передала слова Рогинського: "Дівчина, яка заспівала недавно "пісеньку" про депортацію кримських татар, - зробила більше, ніж всі історики ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський історик вражений декомунізацією в Україні

Нагадуємо, що українська співачка 32-річна Джамала перемогла на Євробаченні з композицією "1944". Джамала отримала другу перемогу для України на Євробаченні. У 2004-му це зробила Руслана Лижичко з піснею "Дикі танці".

Зараз ви читаєте новину «На форумі істориків у Берліні відзначили Джамалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути