понеділок, 23 травня 2016 13:00

Російський історик вражений декомунізацією в Україні

Російський історик вражений декомунізацією в Україні

Російський історик, релігієзнавець і політолог Андрій Зубов заявив, що йому до душі активні дії стосовно декомунізації України.

Він акцентував увагу на тому, що це і є першочерговою справою. Зубов додав, що саме комуністичне минуле доволі довгий час стримувало розвиток України. Повідомляє "Преса України".

"Зверніть увагу, що коли більшовики захопили владу, проблем була маса. Реальний голод, Громадянська війна. Але вони насамперед перейменували всі вулиці і знищили всі пам'ятники. Це дуже важливий символічний момент. Так що те ж роблять українці. Я вважаю, це правильно . І це більш, ніж назріле справа, це зовсім не акционізм", - переконаний учений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ : На Рівненщині відкрили пам'ятник Степанові Бандері

"Ось, якими ти символами оточений, так ти і живеш. Якщо ти оточений символами, там скажімо, радянськими, як Україна до недавнього часу. Той же Дніпропетровськ, який названий аж ніяк не в ім'я Петра Великого, а в ім'я Петровського (в честь одного з ленінських розбійників). Ось, якщо ми оточені ось цими символами, значить, ми такі ж. Якщо ми від цих символів відмовляємося, ми намагаємося стати іншими", - пояснив Зубов.

Нагадуємо, що 19 травня 2016 року Верховна Рада України прийняла постанову про перейменування міста Дніпропетровськ на Дніпро. Також депутати перейменували Дніпродзержинськ на Кам'янське. Рік тому парламент ухвалив закони про декомунізацію. В Україні заборонені назви і символіка, пов'язані з комуністичним і нацистським режимами.

Зараз ви читаєте новину «Російський історик вражений декомунізацією в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути